“ALEKSA, VRATI SE DOMA…” Stiže nam hit-predstava “Kako je počeo rat na mom otoku”!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U srijedu 7. studenog s početkom u 20 sati u Centru Gervais imate priliku pogledati kultni film u formi kazališne predstave

“Kako je počeo rat na mom otoku”, film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu ’90-ih – spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije.

Ovu srijedu, 7. studenog s početkom u 20 sati u Centru Gervais imate priliku pogledati kultni film u formi kazališne predstave.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Otok” je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši, dotad se činilo nevjerojatnih, 342 tisuće gledatelja.

Redovi ispred kina i natpisi “Rasprodano” na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

I pogled unatrag, više od 20 godina nakon kino-premijere, smješta ovaj rad među ponajbolja, najvitalnija ostvarenja naše kinematografije, zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim, glumstvenim likovima s kojima se možemo poistovjetiti, dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju te sugestivnoj tragikomičnoj atmosferi.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

A sada će “Otok” oživjeti i u kazalištu, u koprodukciji dvaju teatara – GDK “Gavella” i HNK u Šibeniku, kroz adaptaciju scenarija dramaturginje Željke Udovičić Pleština te u režiji Dražena Ferenčine.

Jer ova u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam – vjerujemo – što reći i danas, na pozornici.

Cijena ulaznice: 90 kuna (parter) / 70 kuna (balkon)
Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike: 80 kuna (parter) / 60 kuna (balkon) // Popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija.

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views