Legendarni Partibrejkersi u petak gostuju u Pogonu kulture

 

Jedan od najboljih hard rock bendova bivše zajedničke države, beogradski Partibrejkersi, nakon dugo vremena dolaze u Rijeku promovirati svoj novi nosač zvuka „Sirotinjsko carstvo“, izdan u studenome prošle godine.

Album je odmah po izlasku vrlo dobro primljen kod publike, a i kritičari su mu vrlo skloni. Album je to koji grupu predstavlja u njihovom najboljem izdanju, žestokim gitarskim riffovima koje vokal Zoran Kostić Cane nadglasava svojim beskompromisnim tekstovima o smislu života, ljubavi te stanju u društvu.

Od pjesama s albuma valja izdvojiti naslovnu „Sirotinjsko carstvo“ te pjesmu „Sitna lova“ koje govore o socijalno-društvenoj tematici, sjetnu „Ljubav ne zaboravlja“ te žestoku „Krš i lom“.

 

Partibrejkersi su osnovani 1982. godine, grupu su osnovala dva člana koja su i danas u grupi, nezaobilazni gitarist Nebojša Antonijević Anton te prije spomenuti vokal Zoran Kostić Cane. Prvi album „Partibrejkers I“ objavljuju 1983. godine, no unatoč pozitivnim kritikama ne uspijevaju se probiti, poglavito zbog problema s izdavačima, PGP RTB-om te tadašnjim zagrebačkim Jugotonom koji nisu imali previše sluha za stil njihove glazbu.

Prekretnica u karijeri zasigurno je album „Partibrejkers III“ s kultnim pjesmama „Kreni prema meni“, „Zemljotres“, „Hipnotisana gomila“ te „Ono što pokušavam“ koje se vrlo brzo probijaju među širom publikom te zadobijaju i pažnju kritičara, od tada njihova karijera strelovito raste do statusa svejugoslavenskih zvijezda.

Koncert u petak biti će prilika da Partibrejkersi osim promocije svog novog albuma odsviraju svoje stare hitove koje riječka publika sigurno s nestrpljenjem očekuje.

Karte za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji po cijeni od 70 kuna na šankovima OKC Palacha i Beertije te online na entrio.hr. Cijena ulaznica na dan koncerta iznositi će 90 kuna. Početak koncerta zakazan je za 23 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari