Legendarni Partibrejkersi u petak gostuju u Pogonu kulture

Idi na originalni članak

 

Oglas

Jedan od najboljih hard rock bendova bivše zajedničke države, beogradski Partibrejkersi, nakon dugo vremena dolaze u Rijeku promovirati svoj novi nosač zvuka „Sirotinjsko carstvo“, izdan u studenome prošle godine.

Album je odmah po izlasku vrlo dobro primljen kod publike, a i kritičari su mu vrlo skloni. Album je to koji grupu predstavlja u njihovom najboljem izdanju, žestokim gitarskim riffovima koje vokal Zoran Kostić Cane nadglasava svojim beskompromisnim tekstovima o smislu života, ljubavi te stanju u društvu.

Od pjesama s albuma valja izdvojiti naslovnu „Sirotinjsko carstvo“ te pjesmu „Sitna lova“ koje govore o socijalno-društvenoj tematici, sjetnu „Ljubav ne zaboravlja“ te žestoku „Krš i lom“.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UBonoL2XoYU

Partibrejkersi su osnovani 1982. godine, grupu su osnovala dva člana koja su i danas u grupi, nezaobilazni gitarist Nebojša Antonijević Anton te prije spomenuti vokal Zoran Kostić Cane. Prvi album „Partibrejkers I“ objavljuju 1983. godine, no unatoč pozitivnim kritikama ne uspijevaju se probiti, poglavito zbog problema s izdavačima, PGP RTB-om te tadašnjim zagrebačkim Jugotonom koji nisu imali previše sluha za stil njihove glazbu.

Prekretnica u karijeri zasigurno je album „Partibrejkers III“ s kultnim pjesmama „Kreni prema meni“, „Zemljotres“, „Hipnotisana gomila“ te „Ono što pokušavam“ koje se vrlo brzo probijaju među širom publikom te zadobijaju i pažnju kritičara, od tada njihova karijera strelovito raste do statusa svejugoslavenskih zvijezda.

Koncert u petak biti će prilika da Partibrejkersi osim promocije svog novog albuma odsviraju svoje stare hitove koje riječka publika sigurno s nestrpljenjem očekuje.

Karte za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji po cijeni od 70 kuna na šankovima OKC Palacha i Beertije te online na entrio.hr. Cijena ulaznica na dan koncerta iznositi će 90 kuna. Početak koncerta zakazan je za 23 sata.

Exit mobile version