Nakon Jacquesa, na Eurosongu će nas predstavljati Franka Batelić

Photo: Žarko Bašić/PIXSELL

Mjesecima se šuškalo kako bi upravo pjevačica koja se na scenu vratila nakon četverogodišnje pauze mogla braniti naše boje u Lisabonu

Nakon što je prošle godine Jacques Houdek izborio finale Eursonga sa pjesmom “My friend”, isto će ovaj put pokušati učiniti Franka Batelić.

Pjevačica koja je prije nekoliko mjeseci sve oduševila povratkom na glazbenu scenu nakon četverogodišnje pauze, predstavljat će Hrvatsku na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije koje je ove godine u Lisabonu.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Franka će pjevati pjesmu Crazy, za koju je glabzu napisao Branimir Mihaljević, a tekst ona sama.

Franka Batelić dosad je izdala dvanaest samostalnih pjesama i ostvarila tri gostovanja na drugim pjesmama.

Jedno je od važnijih ostvarenja i Beyoncéin izbor Franke za predizvođača na njezinu koncertu u Areni Zagreb 2013. godine, kao i sudjelovanje u rusko-ukrajinsko-američkoj produkciji baleta The Great Gatsby 2017. godine, gdje je bila jedina vokalna solistica.

“S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskoga Nek ti bude ljubav sva, kada nas je 1994. godine predstavljao na Euroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: „Tako će i Aka, tako će i Aka.” Ta djevojčica u meni nikada nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje”, rekla je Franka.

https://www.facebook.com/franka.batelic/posts/10156325641274824

U nastavku pogledajte video za pjesmu “S tobom” koju je Franka predstavila početkom zime.

Njezina pjesma S tobom, nastala nakon četverogodišnje stanke, pokazala je koliko je publika željna pop-glazbe: po broju emitiranja njezina je pjesma na vrhu top-ljestvica, a iznimno je popularna i na YouTubeu na kojemu je dosad zabilježila više od dva milijuna pregleda.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto.

Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Poluzavršna će se natjecanja održati 8 i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Tako će se primjerice u našoj skupini natjecati i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države. Točan redoslijed svih nastupa bit će poznat u ožujku.

„Vjerujemo da ćemo ove godine nastaviti uspješan niz nastupa Hrvatske radiotelevizije i Republike Hrvatske na Euroviziji. Nakon Nine Kraljić koja se plasirala u završnu večer Eurovizije 2016. godine te izvrsna nastupa Jacquesa Houdeka prošle godine, vjerujemo da će i Franka Batelić ostvariti naš osnovni cilj – plasman u završnu večer i tako nas na najbolji način predstaviti u Lisabonu”, istaknuo je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views