Riječka bluegrass senzacija Sarah & The Romans objavila debitantski album First Date!

Prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj Sarah & the Romans objavio je svoj nastupni album First Date za njemačku diskografsku kuću AGR Television Records

Njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka (polka, valcer, marš, mazurka…) što im omogućuje definiranu stilsku prepoznatljivost već u startnoj fazi karijere.

Album realiziran u CD formatu, digitalnom downloadu i putem stream servisa sadrži 11 skladbi. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku, a album je dosad zastupljen sa četiri singla, Smoke In The Wind, Sometimes, Tanac i Farewell.

Promocija nastupnog albuma grupe Sarah & The Romans ‘First Date’ održat će se u utorak 19. prosinca u 19 sati, u pivnici Pivana (Ilica 222). O albumu će govoriti Bojan Mušćet i članovi banda koji će i uživo predstaviti dio materijala s albuma. Za one kojima odgovara bluegrass zvuk sa srednjoeuropskim utjecajima, Sarah & The Romans će od 21 sati u istom prostoru upriličiti i pravi nastup.

Prvi singl Smoke In The Wind objavljen je 2015. godine, a u lipnju 2016. odabran je kao bluegrass pjesma mjeseca koju dodjeluje ugledna američka glazbena organizacija Akademia Music Awards. Zanimljivo je kako je ovaj singl izvorno objavljen na 7-inčnom singlu.

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su dosad svoje umijeće iskušali u mnogobrojnim bandovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – dobro (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face), Zoran Petrović – gitara (Molto Cortese) i Suzan Vidović – doboš.

Glavna vokalistica po kojoj je band i naslovljen je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Nikolina Akmadža kao prateći vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

Materijal za album snimljen je u studijima Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering napravio je Janez Križaj u Ljubljani. Na snimkama su gostovali i Artemija Stanić, Anja Hrastovšek i Jasna Žitnik, (RiverBlue), Ivana Marić, Dušan Pjer Ladavac (Paraf, Grad), duo Aritmija, Mladen Srića (Crooks & Straights) te mnogi drugi. Za booking i management zadužen je Igor Willheim.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views