RIJEČKA PREMIJERA HOROR-HITA: Zlokobna „Časna“ samo za one s najčvršćim živcima!

Film se pretpremijerno prikazuje u riječkom Cinestaru u srijedu u 19 sati, potom u četvrtak u okviru „Cinehoror“ programa a nadalje u redovnoj distribuciji

„Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu Prizivanja 2….“, stoji u opisu filma „Časna“ (The Nun, 2018) redatelja Corina Hardyja koji se za par dana počinje prikazivati u riječkom Cinestaru, dan prije američke kino-premijere.

Mnogi koji su vidjeli trailer filma opisuju ga kao zaista zlokobnu priču s neobičnom ali izrazito zastrašujućom (anti)junakinjom u prvom planu.

Riječ je o „spin-off“ filmu, fabularnoj izvedenici filmskog serijala „Prizivanja“ (The Conjuring) koji donosi ekranizacije, kažu istinitih zapisa, svjetski priznatih istražitelja paranormalnih pojava Eda i Lorraine Warren.

Jedna izvedenica tog popularnog filmskog serijala, ona o zlokobnoj lutki Annabel već je postigla veliki uspjeh kod publike, a sudeći prema prvim reakcijama potencijalnih gledatelja i ovaj film postat će veliki hit.

U filmu glavne uloge igraju Taissa Farmiga, Bonnie Aarons i Demián Bichir, a kao i u svim filmovima ovoga žanra važnu ulogu imaju i specijalni efekti.

Iz Cinestara podsjećaju kako će svaki posjetitelj, uz kupljenu kinoulaznicu, na ulazu u dvoranu dobiti DVD na poklon.

NAJGLEDANIJI VIDEO: