NOVA STVAR

Riječki Mandrili zaplovili novim singlom ‘Brod’; Poslušajte kako zvuče!

U godini kad obilježavaju 25 godina postojanja, riječki Mandrili s velikim zadovoljstvom predstavljaju novi singl ‘Brod’, prvi objavljen pod zastavom Dallasa.

Njihova želja za zajedničkim stvaranjem nikad nije nestala, samo je stjecajem životnih okolnosti bila u mirovanju. Zvijezde su se posložile, skužili su da je četvrt stoljeća postojanja prilično dobar razlog za ponovnu aktivaciju, a skupile su se i neke nove pjesme koje žele podijeliti s publikom.

O ‘Brodu’ i novim/starim Mandilima kažu“Nakon kraće diskografske pauze od devet godina, krećemo sa lyric videom koji prati novu pjesmu iz radionice Mandrila. Spot nismo mogli snimiti zbog korone, izolacije i ostalih popratnih efekata koji je planetu zadesio u posljednje vrijeme. Najiskrenije, nama je megademija (apgrejd naziva “pandemija”) dobro došla jer nas je ponovo okupila u prostoriji i vratila prvu ljubav u prvi plan. Veselimo se radu s novim izdavačem i veselimo se novom albumu. Novog psa naučili smo starim trikovima, pa čak i Mandrak odobrava ovaj projekt. Provjerite zašto.”

Mandrili su se tijekom godina glazbenog stvaralaštva udomaćili u eteru i ušima publike, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro znanih pjesama, među njima svakako i ‘Ljubio, valjao’‘Sve što nas čini takvima’‘Tibet’‘Glad’.

Na listu diskografskih izdanja bend je 2011. dodao i “Apstinenciju”, album rockerskih žestica kojeg su snimili i izvodili zajedno s frontmanom kultnih Parafa Valterom Kocijančićem, pod imenom Walter et Les Mandrills. Iako je bend tijekom godina bio u mirovanju, njegovi članovi nisu. Svirali su i stvarali u drugim glazbenim formacijama – bendovima JonathanTuristiFit i Baretovim Majkama.

Posadu Mandrila čine Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara),) Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas) koji na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina kaže: Odgovor je stvarno jednostavan – ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje. :)”

Boostana petom dozom čistog rocka, ova fantastično uštimana četvorka spremna je za akciju. Mandrili su ponovo rastvorili jedra, uhvatili povoljan vjetar i otisnuli se ‘Brodom’ na, ne sumnjamo, dugu i uspješnu plovidbu.

‘BROD’

Glazba, tekst i aranžman | Mandrili

Snimatelj i producent | Matej Zec – GIS studio

Video | Bojan Kukuljan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari