SPOT SNIMAN U ISTRI

Riječki zbor ”Putokazi” predstavio novi glazbeni spot i singl s hvaljenog albuma ”Meandri”

Foto: Putokazi

Putokazi predstavljaju novi singl s 14. po redu, od kritike hvaljenog, albuma “Meandri”.

Kao peta ‘postaja’ ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl „Tužna“ uistinu je tužna pjesma: „Kome je do istine zna prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga ‘izgubio’ u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u ‘veliku životnu vodu’ u pokretu, koja ‘meandrira’ zavojima na kojima protječemo i ‘punimo’ vrijeme svoje fizičke pojavnosti“, ističu Putokazi.

Glazbeni video omnibus, novi uradak Putokaza, skup je različitih čitanja na temu Smrti i prolaznosti, talentirane mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja za video „Tužne“ kaže: „Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos.“

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. 

Legendarni riječki “Putokazi” svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus „Meandri“, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan. 

Tužna, Glazba, tekst, vokalni aranžman Miranda Đaković   

Instrumentalni aranžman Zoran Majstorović i Iztok Turk

Akustična gitara i glas Miranda Đaković

Arapska lutnja, akustična gitara, bisernica i udaraljke Zoran Majstorović

Vokali Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac, Branka Matić Dereta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari