U četvrtak na Vežici nastupaju riječke glazbene snage – “My Buddy Moose” te zanimljiva predgrupa!

Vežičke ljetne večeri ovaj četvrtak, 1. kolovoza uveličati će riječki “My Buddy Moose” kojima će kao predgrupa nastupiti također riječka grupa “Divlji detektivi”.

Riječani su oformljeni 2004. godine te kao inspiraciju crpe folk emotivnost Gram Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i garažnu energije The Sonicsa ili The Stoogesa.

Album prvijenac iz 2006. godine odlično prihvaćaju i kritika i publika, omogućujući bendu mnoge svirke, od kojih se posebno ističe nastup na prvom InMusic festivalu, uz imena kao što su Franz Ferdinand i Morissey.

Foto: FB/Riječka zvečka

Prvijenac My Buddy Moosea osvanuo je i na mnogim listama najboljih izdanja 2006. godine, a čitani internetski portal Muzika.hr proglasio ga je najboljim rock albumom godine.

Nakon još dva albuma nedavno su izdali i simbolično nazvani “IV”,  izdan ove godine za matičnu kuću Dancing bear, a koji samo nadograđuje njihovu glazbenu priču i rezultat je dosljednosti benda od samih početaka. Najavnim singlovima „My People“, „The Second Best“ i „Terrible Place“  kritika nije ostala ravnodušna, ocijenivši novi album odličnim.

Divlji Detektivi, riječki bend koji je ponovno u akciji nakon  povratka sa četverogodišnje istrage po Lastovu, preskačući već odavno im iskopane grobove, sa osmjehom na licu, pjevaju i slave ljubavi, živote, smrti, primiču se stvarnosti koja je pohotna kurva oboljela od side, mašući pri tom zastavama, oni su izbjeglice, pjesnici, prostitutke, kriminalci, okultni nogometaši, vagabundi, s karizmom još iz doba predinosaurusa, lijepi i čudesni, jadni i beznadni, ludi romantični psi, bijesni, beskonačni, hodači, u potrazi za nestalim tragovima koraka izgubljenih pjesnika, snovima jedne generacije zgažene pod kotačima povijesti, kreću u novu potragu, pridružite im se

Koncert počinje u 21 i 30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari