U RIJECI HOROR GODINE! Na “Groblju kućnih ljubimaca” nećete naći umilne psiće i slatke mačiće

Nakon večerašnje pretpremijere “Groblje kućnih ljubimaca” od sutra se prikazuje u riječkom Cinestaru na četiri predstave

Dr. Louis Creed nakon preseljenja iz Bostona u idilični Maine, sa svojom ženom Rachel i njihovo dvoje djece, otkriva misterioznu grobnicu skrivenu duboko u šumi blizu njihovog novog doma. Kada ih zadesi nesreća, Louise potraži pomoć neobičnog susjeda, Juda Crandalla, što izazove opasnu lančanu reakciju koja će osloboditi neizrecivo zlo s užasnim posljedicama….

Kratki siže ovoga filma neće vas zapravo dokraja pripremiti na sve što možete dobiti od njega: obilje iznenađenje, uzbuđenja, napetosti i … eeh… gomile prizora od kojih će vam jeza prodrmati cijelo tijelo a osjetit ćete puno puta i onaj dobro poznati poriv da odmaknete pogled s ekrana!

“I don’t want to be buried in a pet cemetery, I don’t want to live my life again…” (Ne želim biti zakopan na groblju kućnih ljubmaca, ne želim živjeti svoj život ponovno…” odzvanjaju nam i danas u ušima riječi i melodija vječnog hita Ramonesa iz filma “Groblje kućnih ljubimaca” (Pet Sematary) iz 1989. godine.

No ta ekranizacija velikog knjiškog hita Stephena Kinga u režiji Mary Lambert nije polučila uspjeh koji se očekivao. Mlako primljen od kritike i tek nešto bolje od publike, film iz 1989. je postigao osrednji komercijalni uspjeh i brzo pao u zaborav. Osim hita Ramonesa…

Ovih dana, na 30. obljetnicu premijere originalnog filma, u svjetska kina stiže nam prerada/”remake” “Groblja kućnih ljubimaca” koji je već ocijenjen neusporedivo boljom ekranizacijom sjajnog Kingova romana! Redatelji Kevin Kölsch i Dennis Widmyer poslužili su se poznatom pričom o ocu i majci koji gube kćer (pa ju otac oživi na neočekivani način!) samo da bi donijeli i neka fabularna osvježenja i retro stil koji “vuče” na najbolje i najpoznatije “hororce” 80-ih.

U glavnim ulogama nastupaju Jason Clarke poznat nam iz gomile dobrih filmova (Zero Dark Thirty (2012), White House Down (2013), Dawn of the Planet of the Apes (2014), Terminator Genisys (2015), Everest (2015), First Man (2018)….) i televizijska zvijezda Amy Seimetz te veteran John Lithgow kojeg znamo iz “brda” poznatih holivudskih naslova.

Film će se u Rijeci prikazivati i u 4DX dvorani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari