U Rijeku stiže najkontroveznija grupa koja je ikada svirala pred riječkom publikom!?

Foto: FB Laibach

Laibach se vraćaju nakon dugih devet godina u Rijeku – u Pogonu kulture 11. svibnja predstavit će svoj aktualni koncertni program The Sound Of Music

Jedan od najstarijih aktivnih slovenskih bendova, provokativni i mračni Laibach karijeru je započeo početkom osamdesetih u malom slovenskom industrijskom gradiću Trbovlju. Upravo će ta perspektiva malog mjesta odrediti njihov glazbeni pravac – industrijski rock.

Laibach od početka djelovanja pa sve do danas određuje društveno angažiran rad i djelovanje koje je u bivšoj državi više puta dovelo članove benda u nezgodne situacije i probleme sa zakonom. Početak kontroverzi vezanih za grupu počinje sa samoubojstvom idejnog vođe, Tomaža Hostnika 1982. godine, nedugo nakon nastupa u Zagrebu.

Grupi je tijekom osamdesetih više puta bio zabranjivan javni nastup, ponajviše radi njihovog koketiranja s nacističkom estetikom te su upravo zato par godina proveli u inozemstvu ostvarivši zavidan internacionalni proboj.

Do sada su ukupno objavili ukupno 13 albuma te utjecali na rad mnogih bendova, od kojih valja izdvojiti kultni Rammstein.

Poznati su kao jedni od prvih bendova koji su svirali u Rusiji nakon raspada SSSR-a te nedavno u Sjevernoj Koreji koja ih je insprirala za aktualni album “The sound of music” na kojem se nalaze obrade tradicionalnih korejskih pjesama.

Cijena ulaznice iznosi 120 kuna, a na dan koncerta 150 kuna. Koncert počinje u 21 sat.
Službena prodajna mjesta su Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari