GLAZBENE LEGENDE U OPATIJI

Uskoro počinje Kolovozfest u Opatiji, dolaze Parni valjak, Crvena Jabuka i Queen Real Tribute

© Sasa Huzjak

Dana 20. kolovoza održati će se svečano otvaranje i početak festivala „Kolovozfest“, novog programa na Ljetnoj pozornici u Opatiji. U tri dana programa, Opatija će ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost.

Tako će na trenutak jedinstvena opatijska pozornica, postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom uvesti u čaroliju Parni Valjak, Queen Real Tribute te Crvena Jabuka.

Prvu večer festivala, 20. kolovoza, otvoriti će legendarni Parni valjak, jedan od najznačajnijih hrvatskih glazbenih sastava.

Bend je svoj zadnji koncert odsviraou veljači prošle godine u Sloveniji, a onda je došla korona, a glazba utihnula. Članovi benda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album “My life”, dok je vođa sastava, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, “Pjesmica”.

Naravno, bend je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak uveličati otvaranje mini opatijskog festivala.

Parni valjak osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas. Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od “pokretača” čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Moje dnevne paranoje”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom” i drugih. 2019. godine obilježila se 44. godina postojanja banda, te je cijelokupna regijska turneja nosila prikladan naslov- Runda 44.

Kao i svaki put do sada, Parni valjak doći će u pratnji svoje velike produkcijske ekipe, te svojim fanovima pružiti audio vizualni show na najvišim standardima.

Festival  „Kolovozfest “  je zamišljen kao šarena lepeza stihova, nota i glazbe u kojoj će se moći pronaći sve generacije te naći nešto za sebe. Stoga ne propustite biti dio ove prelijepe priče, tri noći pod zvijezdama u Opatiji, ugodne atmosfere uz miris mora, ljubavi i dobre glazbe.

Cijena ulaznice iznosi 190 kuna. Ulaznice za koncert Parnog valjka nažalost više nema. Koncert je rasprodan i počinje u 21 i 30 sati.

Ulaznice za ostale koncerte možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na www.mojekarte.hr  Za prisustvovanje koncertu nije potrebno predočiti Covid potvrdu, samo važeću ulaznicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari