KLAPSKA PJESMA

Galerija | VOLOSKO Večer za pamćenje u prekrasnom ambijentu: Prepuni Mandrać uživao u 19. izdanju smotre “Klape va Mandraće”

izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće” se održalo na tradicionalnoj lokaciji i možemo reći da se ista još jednom pokazala jednostavno savršnom za ovakvu manifstaciju

Smotra klapa, prekrasan ambijent i mjesta u publici ispunjena do posljednjeg mjesta potvrda su da se Volosko i “Klape va mandraće” javno vole.

Puno prije početka klapske večeri publika je zauzimala svoja mjesta kako bi uživala u ovoj jedinstvenoj večeri, a obližnji ugostiteljski objekti su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta te su njihovi gosti dobili, uz odličnu ugostiteljsku ponudu koju Volosko nudi, i savršenu zvučnu kulisu.

U a capella nastupima, što je pravilo ove cijenjene smotre upravo zbog tog načina izvedbe, uživali su brojni domaćini ali i brojni turisti kojima se predstavilo šest klapa: Skalin Matulji, Boškarin Hum, Ženska klapa Kamelija Opatija, Muška klapa Kastav, Žejanski kntaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Potonju je publika pozvala i na bis odajući klapi priznanje za vrsnu izvedbu, ali su sve klape dobile velik i zaslužen pljesak odlično raspoložene publike.

Pod voditeljskom palicom Borne Šmera koji je program nadahnuto vodio “s prove” barke privezane u Mandraću, večer je protekla ugodno, a na samom se početku okupljenima obratio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je podsjetio da se smotra klapa održava i u sklopu proslave Dana Grada Opatije i najavio spektakl naredne godine, kada će “Klape va Mandraće” obilježiti jubilarno dvedeseto izdanje. Podsjetio je i na neumoran trud Irene Radovanović, pokretačice i glavnog zamašnjaka cijele manifestacije.

Organizator susreta klapa, Udruga MKM iz Opatije ovom je jedinstvenom večeri nastavila tradiciju organiziranja manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji dali su Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija te sponzori.

Još je jednom potvrđeno kako je Volosko jedna od najljepših lokacija za održavanje manifestacija te je pravi domaćin odličnim glazbenim programima koji zvučno obogaćuju predivan ambijent.

Nestrpljivo očekujemo jubilarno izdanje “Klapa va mandraće” i novi susret na vološćanskoj pozornici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari