NA MORSKOM PRASCU

Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble na Štikli završili koncertnu turneju

Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble svoju mini koncertnu turneju završili su u ponedjeljak na Morskom prascu u okviru devetog izdanja Štikle, tradicionalnog festivala jazz i eksperimentalne glazbe. Kao što to i inače čine, Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble poveli su gledatelje na glazbeni put oko svijeta priredivši im vrhunski glazbeni užitak.

– Ovo nam je peti koncert u ovoj kratkoj turneji, svirali smo u Murteru, Pločama, Cavtatu, Malinskoj i završili smo na Morskom prascu. Ovo je sastav koji svira desetak godina, zamišljen je kao jedan laboratorij zvuka, članovi se najčešće mijenjaju iako se u biti radi o dvije postave, talijanskoj i hrvatskoj, započet će Zoran Majstorović, koji je u biti i jedina konstanta Atma Mundi ansambla, što i nije čudno budući da je ovaj pokretni laboratorij zvuka upravo osnovao Zoran Majstorović, on je bandlider, piše glazbu, bira repertoar.

Zoran Majstorović na Morskom prascu je nastupio u pratnji Roberta Mikuljana na trubi, Bojana Skočilića na basu i Sandra Legana na bubnjevima.

– Drago nam je da smo turneju završili u Rijeci, gdje smo svirali jedan miks repertoara. Volimo proći kroz razne stilove i razne kontinente, pa smo svirali glazbu iz Brazila, Sjeverne Amerike, Afrike, Europe, pokušali smo obuhvatiti širi zvuk. Mi volimo šarati po svijetu, nastavit će Majstorović, koji je prošle godine na Morskom prascu nastupio s Atma Mundi talijanskom postavom. I prošle godine s talijanskom postavom i ove godine s hrvatskom postavom reakcija publike bila je gotovo identična, Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble slušaju se u – dahu.

– To su sve glazbenici koji su u itekako sposobni u kratkom vremenskom roku pohvatati sav taj naš repertoar pa nemam straha kako će to zvučati,  bilo s talijanskom, bilo s hrvatskom postavom. Uvijek je dobro. To su genijalni glazbenici i drago mi je da sudjeluju u ovom projektu koji traje već neko vrijeme. Izdali smo dva CD-a, treći je u pripremi i čekamo neko bolje vrijeme da ga izdamo i da ga promoviramo. A nadam se da će to biti iduće godine pa da bez brige možemo otići u Italiju, Sloveniju, Srbiju, Austriju… Za glazbenike je zahtjevno vrijeme i to je najveći razlog zašto čekamo s objavom novog materijala, jer ako ga objavimo želimo ga i promovirati uživo na svirkama, nastavit će Majstorović, koji je prošle godine na Štikli imao jednu drugačiju ulogu, uglavnom je bio s one druge strane stagea.

– Štikla je naše zajedničko blago. Sjećam se kada smo Damir Čargonja i ja razgovarali o tome da krenemo s ovakvim projektom ideja je bila da sviraju glazbenici iz našeg kraja, ali da dovodimo i goste i da to ne bude samo festival lokalnog karaktera. Drago mi je da je ove godine promotor Vladimir Matošević, kroz godine festival su vodili i Sonir Srdoč, Denis Razumović, Čarli Jurković, ja nekoliko puta… Zato i smatram da je dobro da postoji i da traje, iduće godine navršit ćemo deset godina i jako se tome radujem, zaključio je Zoran Majstorović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari