DOBRO JE PROŠAO

Čovjek je preživio nakon što ga je kit progutao! ‘Pomislio sam – to je to, umrijet ću’

Photo: Unsplash/Mike Doherty

Nakon 40-ak sekundi, kit ga je ispljunuo natrag u ocean

Amerikanac Michael Packard (56) nalazio se 10 metara ispod površine mora kada ga je progutao grbavi kit. Prijatelj ga je odvezao u bolnicu gdje su mu ustanovili ozlijede  mekog tkiva na nozi.

Razmišljao je o svojim sinovima

Packard je proveo gotovo minutu u grbavom kitu, piše Metro. Kaže da mu je prva pomisao bila kako ga je uhvatila velika bijela psina: “Pomislio sam, to je to, umrijet ću”.

Razmišljao je, kaže, samo o svojim sinovima, koji imaju 12 i 15 godina. No, onda je shvatio da ne osjeća kitove zube te se počeo komešati i osjetio je da kit u neugodi maše glavom. Nakon 40-ak sekundi, ispljunuo ga je natrag u ocean. “Vidio sam svjetlo i kit je počeo mahati glavom i onda sam bio vani, u vodi”, kaže Packard.

Objasnio je kako nije mogao vjerovati da je izašao živ iz te situacije.

Josiah Mayo, Packardov kolega, vidio je špricanje vode kada je kit izašao na površinu i izbacio Packarda. Izbavio ga je iz mora i odvezao u bolnicu, gdje su mu doktori ustanovili oštećenja mekanog tkiva na nozi, no sada se dobro osjeća.

Stručnjaci smatraju da je kit vjerojatno bio mlad i da je slučajno progutao Packarda dok je lovio male ribe.

“Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila pogreška od strane grbavog kita”, komentirala je Jooke Robins iz Centra za obalne studije u Provincetownu.

Rekla je da kitovi nisu agresivne životinje, posebno prema ljudima. Dodala je da nikad nije čula da se ovakvo nešto dogodilo i da se puno stvari trebalo poklopiti da se nađete na putu kita koji traži hranu, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari