Dvojac s Lošinja krenuo u ribolov: Upalili autopilot i zaspali. Završili na talijanskoj obali!

Foto. Facebook

Kad su shvatili da bi mogli potonuti, bacili su se u more i počeli plivati. Nakon tri sata su se držeći za bovu, uspjeli doći do obale

Dvojica Hrvata s Lošinja su krenuli u ribolov, upalili autopilot i zaspali. Brod je udario u stijenu i potonuo. Uspjeli su doplivati do obale, ali s talijanske strane Jadrana.

“Došao sam otvoriti kafić u 7 ujutro i tada sam ih ugledao. Mislio sam da je riječ o lokalnim ribarima, no kada sam pogledao malo bolje vidio sam da na sebi imaju samo donje rublje i čarape”, rekao je novinarima Andrea Di Maggio, vlasnik kafića iz talijanskog gradića Fano koji je prvi vidio ribare nakon nesreće.

Kako piše talijanski portal Corriereadriatico, nesreća 14-metarske koče dogodila se 28. rujna oko 4.30 sati. Ribari su ispričali kako ih je iz sna probudio siloviti prasak. Kad su shvatili da bi mogli potonuti, bacili su se u more i počeli plivati. Nakon tri sata su se držeći za bovu, uspjeli doći do obale.

Ribari u nesreći nisu ozlijeđeni, slučaj istražuje talijanska policija

Prema pisanju talijanskih medija, 27-godišnjaka i 29-godišnjaka su nakon dolaska na plažu pregledali liječnici i ustanovili kako nisu ozlijeđeni.

Priču je za 24sata potvrdila i lučka kapetanija u Malom Lošinju.

“Mogu samo reći da su talijanske službe utvrdile da se na njihovu teritoriju nalaze ljudi koji tamo ne bi trebali biti. Postupili su potom prema proceduri. Što je s brodom i jesu li ribari vraćeni u Hrvatsku, to još ne možemo reći”, rekao je za 24sata David Radas, glasnogovornik ministarstva.

O okolnostima ove nesreće bit će pokrenuta istraga. Slučaj istražuje i talijanska policija.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari