HIT NA FACEBOOKU Deset ambulantnih zapovijedi: urnebesni popis zalijepljen na vratima jedne ambulante koji bismo svi trebali usvojiti

 Žao nam je što ove upute ne viđamo češće, jer iako su urnebesne, u sebi kriju i dozu realnosti koju bismo svi trebali usvojiti

Na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca osvanuo je popis 10 ambulantnih zapovijedi zalijepljen na vratima jedne naše ambulante koji je postao hit.

Evo koje su ambulantne zapovijedi:

1. U ovoj ambulanti JA sam doktor, a VI ste pacijent. Ako vam se ne sviđa, nađite neku u kojoj je obratno.

2. Ambulanta NIJE trgovina mješovite robe, jer da je, onda bi računalo bilo blagajna, ja bi bio trgovac, a tlakomjer bi bio stalak za kondome.

3. Ako već ulazite preko reda uz poklik “ja trebam samo…”, onda tu ne spada još i mjerenje tlaka, recept za babu, osip koji traje 6 mjeseci, ali se sad baš ne vidi, itd.

4. Ako kažete da ste SI došli izmjeriti tlak, onda si ga i izmjerite, što mene gnjavite.

5. Čekaonica NIJE mjesto za druženje već za čekanje. To se da zaključiti iz imena.

6. Sumamed NIJE preparat na bazi meda.

7. Ako vam je susjeda Mara preporučila tablete za reumu, neka vam odmah napiše recept (ponavljajući).

8. Ako nakon kucanja čujete iz ordinacije “samo malo”, to ne znači da nastavite kucati smanjenim intenzitetom, već da malo pričekate.

9. Ako ste stariji od 90 godina, a imate malih problema sa škljocanjem koljenja, to je normalno. Ustvari, to nije normalno, jer vam je već trebalo sve škljocati.

10. Kad poslije radnog vremena više nema nikoga u ambulanti, nemojte se živcirati. Pričekajte. Doći će netko sigurno.

Žao nam je što ove upute ne viđamo češće, jer iako su urnebesne, u sebi kriju i dozu realnosti koju bismo svi trebali usvojiti.

Vijesti.hr

Foto: Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views