JEDANAESTOGODIŠNJAK SURADNIK POLICIJE “Moj otac bio je član mafijaškog klana”!

Jedanaestogodišnji dječak postao je najmlađi suradnik policije koji istražiteljima prosljeđuje tajne o kriminalnoj djelatnosti svojeg oca, objavljuju talijanski mediji u ponedjeljak.

Neimenovani dječak sin je 36-godišnjeg Gregoria Malvasa, uhićenog u listopadu 2014. pod sumnjom da je bio vodeći član mafije ‘Ndrangheta u San Ferdinandu, priobalnom gradu na vrhu talijanske čizme.

“Moj otac bio je član toga klana”, rekao je tužiteljima dječak a prenosi La Repubblica čije se izvješće oslanja na dokumente povezane s Malvasovim uhićenjem iznesene na sudu prošli tjedan.

“Tata je običavao raditi što je htio unutar svojeg klana, bio je šef čvrste ruke. Naravno znam što mafijaš radi, dila drogu, puca, to je normalno …u gradu svi pričaju o ‘Ndrangheti, čak i moji stariji prijatelji”, kazao je dječak.

‘Ndrangheta, kojoj je sjedište u pokrajini Kalabriji, jedna je od glavnih organiziranih kriminalnih skupina u Italiji, uz sicilijsku Cosu Nostru i napuljsku Camorru. Ona je globalni lider u preprodaji droge i pranju novca.

La Repubblica piše da je dječak bio pripreman da postane mafijaš, no nakon očeva uhićenja majka ga je vodila da surađuje s vlastima, jer je nekoliko mjeseci prije pristala biti informator i sa svoje troje djece koje je dobila u braku s Malvasom živi na skrivenoj adresi.

Novine pišu da su istražitelji dobili ključni dokaz – sim karticu dječakova mobitela koji je prije pripadao njegovu ocu i navodno sadržavao inkriminirajuće detalje o njegovim kontaktima s drugim mafijašima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views