Lidl počeo nuditi kanabis iz lokalnog uzgoja – evo kakve su cijene!

‘Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance’, stoji u priopćenju

Lanac supermarketa Lidl Švicarcima odnedavno nudi kanabis iz lokalnog uzgoja. Kutijica s 1,5 gramom kanabisa uzgojenog u zatvorenim prostorima košta 17,99 švicarskih franaka što je oko 110 kuna, dok vrećica s 3 grama kanabisa uzgojenog u stakleniku košta dvadesetak franaka (120 kuna).

Birtanski Guardian piše kako Lidl koristi izmjene zakona iz 2011. prema kojem je kupovina kanabisa s manje od 1 posto THC-a omogućena punoljetnim Švicarcima. Dobavljač kanbisa The Botanicals smješten je u sjeveroistočnoj Švicarskoj i uzgajaju kanabis u zatvorenim prostorima te u djelomično automatiziranim staklenicima.

“Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance”, stoji u priopćenju.

Promjenu zakona iz 2011. godine, koja je osmišljena kako bi se povećala dostupnost medicinskog kanabisa, odnedavno koriste i komercijalni operateri, pa je tako Švicarska carinska agencija, koja prikuplja poreze od prodaje kanabisa, zabilježila je porast registriranih trgovaca s tek par u 2015. godini na više od 140 u prošloj godini, dok je 2017. godine u Švicarskoj prikupljeno je oko 150 milijuna kuna od poreza na prodaju kanabisa.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views