Medicinska sestra objavila bolnu fotografiju lica: ‘Oprema nam nanosi bol, znojimo se, šest sati ne možemo ništa popiti ili otići na WC…’

Foto: Instagram

Na fotografiji se vidjelo njezino natečeno lice

“Zaštitna oprema nam nanosi bol – znojimo se pod njom, a kad je odjenemo, po šest sati ne možemo ništa popiti ili otići na WC. Budite altruisti, ne poništavajte naš trud, ostanite kod kuće i nemojte širiti zarazu”, napisala je na svom Instagram profilu talijanska medicinska sestra Alessia Bonari.

Na fotografiji uz koju je stajala molba građanima vidjelo se njezino natečeno lice na kojemu su se zbog nošenja maski i zaštitnih naočala počele stvarati rane, kako prenosi Net.hr .

“I ja se bojim, ali ne odlaska u kupnju po namirnice, mene je strah ići na posao. Bojim se da mi zaštitna maska možda neće dobro prionuti na lice ili da ću se možda dotaknuti prljavim rukavicama, ili pak da mi zaštita neće pokriti oči i da će se nešto provući”, nastavila je moleći svoje sunarodnjake da poštuju tuđe i svoje živote te da se discipliniraju i ostanu kod kuće.”

Zbog velikog broja oboljelih medicinsko osoblje nalazi se u velikom problemu.

Neki imaju više šanse

“Trijaža je normalan dio medicine, pomoć se prvo pruža onima kojima je skrb potrebnija ili onima koji imaju više šanse preživjeti, no takav odabir, u ovako masovnoj situaciji, višestruko je potenciran i ide uz veliki moralni teret i kod medicinskog osoblja. Oni koji počinju shvaćati što je ispod sante leda, počinju i preko društvenih mreža dijeliti svoje fotografije s potpisom ‘I ja ostajem kod kuće’, u nadi da će senzibilizirati i druge. No nisu svi toliko sretni”, navela je Alessia.

Italija je suočena s drakonskim mjerama kojima pokušava spriječiti širenje virusa. Samo u utorak u toj je zemlji umrlo 168 ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari