MISLILI DA JE DROGA: ‘Zaradio’ kaznu od 1866 kuna zbog sjemenki konoplje koje koristi za hranjenje ptica i riba

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sjemenke industijske konoplje koristio je za prehranu ptica i za robolov, a za kupnju nije potrebno imati dozvolu. Zbog njih je ‘zaradio’ prekršajnu prijavu

42-godišnji Robert Markovčić Moko iz mjesta Sveti Đurđ kažnjen je s 1866 kuna jer je u svome domu imao sjemenke industrijske konoplje. Sjemenke je koristio kao hranu za ptice i ribe, no policajcima je izgledala kao opojna droga, piše 24 sata.

Naime, krajem prošle godine policija je Markovčiću pokucala na vrata s nalogom za pretres zbog prijave da skriva oružje. Bio je u šoku, jer u svom domu ima samo nekoliko mačeva te lukove i strijele koje izrađuje za renesansne sajmove, za što je dobio nekoliko nagrada.

“Objavio sam filmić o tom svojem oružju na YouTubeu i šest policajaca došlo mi je u pretragu kuće. Prema njihovu stavu, ja ne bih smio držati to oružje jer kao nemam dozvolu za to. No kako me na osnovu toga ipak nisu mogli prekršajno kazniti, pronašli su mi staklenku s industrijskom konopljom, što nisam skrivao jer se takva konoplja može kupiti u trgovinama s hranom za životinje po 25 kuna za kilogram”, rekao je Robert.

Robert Markovčić Moko sa staklenkom industrijske konoplje.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Spomenute sjemenke industrijske konoplje koristio je za prehranu ptica i ribolov, a za kupnju nije potrebno imati dozvolu. Zbog sjemenki je “zaradio” prekršajnu prijavu, uz objašnjenje da se radi o psihoaktivnoj tvari od koje se može uzgojiti droga. Prije nekoliko dana zbog toga je morao na sud, a policija mu je zaprijetila da će ako ne dođe, ona doći po njega i vezati ga lisicama.

Na sudu je svjedočio jedan policijski službenik koji je naveo da sjemenke konoplje ne smije posjedovati. Robert je zatražio da se one daju na analizu kako bi mogao dokazati svoju nevinost. Prema sudskom zapisniku, poslane su na vještačenje, no rezultate nisu priložili uz objašnjenje da nisu pogodan materijal za vještačenje.

Robert nije htio potpisati riješenje suda i žalit će se na presudu. Ne želi da ga se prikazuje kao drogreaša i kriminalca, piše 24 sata.

Vijesti.hr
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari