Na Facebooku ste se ‘postarali’? ‘Besplatno ste dali podatke Rusima. Možete završiti i na plakatu!’

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja

Posljednjih dana sigurno ste na Facebooku, Instagramu i Twitteru vidjeli mnogo svojih prijatelja, poznanika, ali i slavnih osoba na način kako ih niste nikada vidjeli – bitno starijima.

Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend na internetu te vas poziva da putem “umjetne inteligencije transformirate svoje lice pomoću samo jednog klika”.

Vaši podaci mogu završiti u Rusiji

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein, na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja koji Face Appu daju “stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta” dozvolu za “korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela” od vašeg sadržaja.

“Ako koristite Face App dali ste im dozvolu da koriste vaše fotografije i ime za bilo koju svrhu, uključujući i komercijalne svrhe (na primjer, na plakatu ili u internetskom oglasu”, napisala je odvjetnica na Twitteru.

Otkrila je i da iza aplikacije Face App stoji tvrtka iz Rusije.

“Piše da vaše podatke mogu preseliti na svaku lokaciju gdje imaju svoju podružnicu. Što znači u Rusiju”, napisala je Elizabeth Potts Weinstein.
I.Kri.
Foto: PIXSELL, Screenshot: FaceApp

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari