DRAMA U SLAVONIJI

‘Nagovarao ju je na grupnjak, slao snimke…’: Muž našao poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dodaje da je svećenik i protekle nedjelje bio u crkvi u Sikirevcima za vrijeme mise i rekao župljanima da mole za njega

Prava drama u slavonskoj općini Sikirevci! Tamo se ovih dana odvija scenarij kao iz sapunica – lokalni svećenik uhvaćen je u aferi s jednom udanom mještankom.

Suprug mještanke, Ivan Lepan, pronašao je poruke u telefonu svoje supruge za koje se ispostavilo da ih je razmjenjivala sa župnikom, prenosi Index.

Obratio se nadbiskupiji, razgovarao s biskupom i tajnikom te zatražio da župnika momentalno razriješe dužnosti. O svemu postoji i službeni zapisnik – no to se još nije dogodilo. Ni više od tjedan dana nakon što se obratio nadbiskupiji. O svemu je sada odlučio progovoriti javno.

“Moja supruga se njemu na ispovijedi požalila da se ne osjeća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Svećenik je to iskoristio, počeo joj se javljati, pisao joj je da ju više ne gleda kao svećenik, nego kao muškarac”, ispričao je razočarani Lepan.

Poruke je, naime, našao sasvim slučajno. U posljednje vrijeme primijetio je da mu supruga nešto skriva – odnosno, da štiti dio poruka posebnom šifrom. Kako se ispostavilo – to su bile poruke svećenika.

“Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorištava svoj položaj. Znam da ovo nije prvi put da se svećenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mjestu, ovo nije prvi put”, kazuje suprug za Index.

Dodao je i kako supruga sa svećenikom nije spavala – no on ju je pozivao da navečer dođe do njega.

“Govorio joj je da u 22 sata automobilom dođe do njega, kao da želi da to svi vide i da selo priča”, začuđeno prepričava Lepan.

Za kraj, kaže kako je supruzi sve oprostio.

“Mi smo to riješili. I njoj je bilo teško, ali volimo se, naš odnos je snažan. Razgovarao sam o ovome s djecom, sa širom obitelji, svi me podupiru. Nisam ishitreno donio odluku da o ovome progovorim”, iskren je.

Sada, kaže, nagovara suprugu da progovori o svemu. Ona ne bi trebala biti podnositi žrtvu za postupke župnika koji iskorištava svoju poziciju.

Dodaje da je svećenik i protekle nedjelje bio u crkvi u Sikirevcima za vrijeme mise.

“Rekao je župljanima da se mole i za njega jer je krivo optužen, bilo je i onih koji su mu na to pljeskali i tapšali ga po ramenu”, kaže.

“Ja sam spreman i na sud zbog ovoga. Imam sve dokaze, moja supruga će svjedočiti. Crkva bi trebala biti nešto sveto, moja kći ide tamo u crkvu, ne želim da je odgajaju i uče takvi ljudi poput tog svećenika. Ja njega ne mrzim, pokušao sam čak doći do njega, pozvao ga da razgovaramo o svemu i to riješimo. Nije mi nikad niti odgovorio, takav je on čovjek”, poručuje Lepan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views