Odsad možete fino zarađivati kao donator stolice!

Foto: Fran Hogan/Unsplash

Organi, ali i krv očito nisu jedine stvari koje ljudi mogu donirati iz svojih tijela da bi spasili život nekom drugom.

U novije vrijeme vlada sve veća potražnja za fekalijama jer je transplantacija fekalnih tvari sve popularniji zahvat za tretiranje pacijenata s određenim crijevnim problemima.

Koliko je potražnja postala ozbiljna, potvrđuje činjenica da u australskih bolnicama nedostaje zaliha zdrave stolice. Liječnici, stoga, pozivaju ljude sa zdravim navikama pražnjenja da svrate u obližnju bolnicu i donesu svoj izmet uime znanosti, piše Posao.hr

Postoje ‘banke izmeta’

“Zasad se na ovaj način tretira stanje clostridium difficile, bakterijska infekcija crijeva koja uzrokuje anomalije u dobrim bakterijama i dopušta rast opasnih organizama. Učinkovitost transplantacije fekalnih tvari”, potvrdio je mikrobiolog prof. Andrew Holmessa Sveučilišta u Sydneyju.

Premda nekim ljudima ideja o ugradnji tuđega izmeta ne zvuči nimalo primamljivo, ovaj profesor kaže kako oboljeli nemaju gotovo nikakve predrasude prema zahvatu koji im može pomoći. Potražnja za donatorima stolice u Australiji je toliko velika da su ondje otvorene i tzv. banke izmeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari