ODVEDEN U PRITVOR

Osuđen na godinu dana zatvora zbog partijanja u vrijeme korone: ‘Ja i moji gosti imamo pravo na okupljanje!’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Shawn Marshall Myers, 42-godišnjak iz Marylanda osuđen je na godinu dana zatvorske kazne zbog toga što je krajem ožujka održao dvije velike zabave i prekršio mjere gradskih vlasti kojima su zabranjena okupljanja tijekom pandemije koronavirusa, prenosi CNN.

Nakon suočavanja s policijom u njegovom domu u Hughesvilleu, Marylandu, 42- godišnji Myers pristao je prekinuti zabavu na kojoj je pedesetak ljudi, međutim, samo pet dana kasnije, održao je drugu zabavu na kojoj je bilo više od 50 osoba te je odbio surađivati s vlastima.

“Policajci su rekli optuženom da prekine zabavu, ali odbio je poslušati, rekavši da on i njegovi gosti imaju pravo na okupljanje”, rekli su u priopćenju iz Ureda državnog odvjetništva.

Myers je nakon toga odveden u pritvor zbog odbijanja surađivanja s vlastima. Sudac W. Louis Hennessy osudio je Myersa na tri godine uvjetne slobode te mu naredio da mora platiti kaznu od pet tisuća dolara.

Savezna država Maryland trenutno ima gotovo 123 tisuće slučajeva zaraze Covidom-19, a u SAD-u je prošli tjedan broj zaraženih prešao sedam milijuna.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari