Ovaj je profesor pronašao način kako spriječiti prepisivanje: ‘Studenti su znali što ih čeka’

Foto: Twitter/ANI

‘Vidio sam to kod kolege pa odlučio testirati metodu’

Prepisivanje u školama i na fakultetima nije samo problem u Hrvatskoj već i u Indiji, ali domišljati profesor Satish doskočio je potencijalnim prevarantima tako što im je prije ispita iz ekonomije i kemije stavio kartonske kutije na glavu. Samo, po njega to nije dobro završilo…

Kutije su sprijeda bile izrezane tako da studenti mogu vidjeti ispred sebe i disati, ali da bi gledali niže ili u stranu, morali bi osjetno pomicati glavu, što izaziva pozornost zahvaljujući kutiji na glavi.

Naravno, čim su se fotografije ove metode iz Haverija pojavile na društvenim mrežama, krenule su rasprave koliko je tako nešto dobro ili nije, pa se profesor morao pravdati nadređenima.

“Vidio sam to kod kolege na fakultetu u Bihari pa odlučio testirati ovu metodu. Studentima smo unaprijed rekli što ih čeka”, pojasnio je profesor na fakultetu Bhagat.

Tu metodu federalne vlasti nisu pozdravile jer šalje poruku prilagodbe prema onima koji su lošiji, odnosno, prevaranti. Jer, kako bi se njih spriječilo, moraju patiti svi studenti i to ostavlja loš primjer.

“Dok ne završimo istragu bit će obustavljen rad na fakultetu”, priopćile su vlasti.

Vijesti.hr

Foto: Twitter/ANI

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari