NISU DALEKO STIGLI

Par ravnozemljaša iz Italije krenuo na put u potragu za “krajem svijeta” – izgubili se pa završili u karanteni

Foto: Ilustracija: 123RF/Index.hr

Talijanski par izgubio se dok se pokušavao probiti do otoka Lampeduse, gdje, vjeruje, svijet završava.

Nakon što je 2020. godina neplanirano zaustavila planove ravnozemljaša za ekspediciju do Antarktike, gdje su se nadali pronaći ogromni ledeni zid za koji vjeruju da okružuje naš ravni planet, jedan talijanski par uzeo je stvari u svoje ruke.

Muškarac i žena, oboje iz Venecije, isplovili su prema Lampedusi – otoku između Sicilije i sjeverne Afrike – kako bi pronašli “kraj svijeta”, za koji vjeruju da je u blizini sicilijanskog otoka, izvijestila je nedavno talijanska La Repubblica.

Nakon što su prodali automobil kako bi kupili brod u gradu Termini Imerese na sjeveru Sicilije, par je morao ploviti oko otoka da bi stigao do Lampeduse, koja je u posljednjem desetljeću postala uobičajena tranzitna točka za migrante i izbjeglice koji pokušavaju prijeći iz Afrike u Europu preko Sredozemnog mora, prenosi Index.hr.

Nisu stigli daleko

Na nesreću ravnozemljaškog para, nisu stigli do svoje destinacije. Umjesto toga završili su na Ustici, otoku smještenom sjeverozapadno od mjesta na kojem su krenuli i vrlo daleko od Lampeduse, piše Vice.

Liječnik u pomorskom zdravstvenom uredu talijanskog Ministarstva zdravstva Salvatore Zichichi – koji je pomogao paru nakon što se izgubio – otkrio je da su za navigaciju koristili kompas. To je, rekao je, predstavljalo problem.

Foto: Index.hr

“Smiješno je što se orijentiraju kompasom, instrumentom koji djeluje na osnovi zemaljskog magnetizma”, rekao je Zichichi talijanskim novinama La Stampa. “Načelo koje bi oni, kao ravnozemljaši, trebali odbaciti.”

Par je odveden u karantenu na Ustici prije nego što je pokušao pobjeći – dva puta. Nakon neuspješnog bijega odradili su potrebno vrijeme u karanteni te ostavili svoj nesuđeni brod i trajektom se vratili u kontinentalnu Italiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari