ODBILA ALKOTESTIRANJE

Pijana trgovkinja na podu dućana: Sukobila se s novom kolegicom pa zalegla na pod

Idi na originalni članak
Foto: Halo, inspektore/Facebook/Screenshot

Svemu su svjedočila i nedužna djeca. Policija se navodno nije odazvala na poziv, a mlađa kolegica je na bolovanju

Oglas

Niske plaće, loši radni uvjeti i nedostatak kvalificirane radne snage u Hrvatskoj, slučaj je i u trgovinama. Na Facebook stranici Halo, inspektore objavljen je videozapis djelatnice koja alkoholizirana leži na podu trgovine u zagrebačkom Sigetu.

Prema pisanju navedene stranice, “starija, vidno pijana djelatnica prvo je verbalno, a onda i fizički napala kolegicu koja je tek počela raditi”. Navodno ju je u jednom trenutku i istjerala iz prostora, a onda je zalegla na pod.

Sve se to dogodilo pred očima djece, koja su to ispričali svojim roditeljima, a onda je priča isplivala u javnost. Situaciju je pokušala smiriti poslovođa smjene koja je došla s osobom zaduženom za zaštitu na radu i pokušali su alkotestirati dvije djelatnice. Mlađa zaposlenica nije bila alkoholizirana, a napadačica je odbila testiranje.

Počela je gubiti ravnotežu, pa su pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Po njihovom dolasku, napadačica je napuhala više od dva promila. Zvali su i policiju, ali tvrde da se nije odazvala.

Incident je izbio kod primopredaje smjene oko 14 sati, a sve završava u 18 sati. Trgovina u to vrijeme nije radila. Djelatnica je dobila otkaz, a napadnuta djevojka je trenutno na bolovanju.

Iz trgovine su se ispričali zbog događaja.

“Iznimno nam je žao zbog incidenta koji se dogodio u prodavaonici u Zagrebu. Naše su zaposlenice odmah po događaju dva puta pozvale policiju, koja po vlastitoj odluci nije izašla na teren te hitnu pomoć”, priopćili su.

U komentarima su se javili i zgroženi građani.

“Ne trebaš neprijatelja ako imaš takve radne kolege”, “Nema opravdanje za ovakve stanje na poslu”, “Zbog ovakvih situacija ‘normalni’ djelatnici odlaze”, piše Danas.hr.

Exit mobile version