ODBILA ALKOTESTIRANJE

Pijana trgovkinja na podu dućana: Sukobila se s novom kolegicom pa zalegla na pod

Foto: Halo, inspektore/Facebook/Screenshot

Svemu su svjedočila i nedužna djeca. Policija se navodno nije odazvala na poziv, a mlađa kolegica je na bolovanju

Niske plaće, loši radni uvjeti i nedostatak kvalificirane radne snage u Hrvatskoj, slučaj je i u trgovinama. Na Facebook stranici Halo, inspektore objavljen je videozapis djelatnice koja alkoholizirana leži na podu trgovine u zagrebačkom Sigetu.

Prema pisanju navedene stranice, “starija, vidno pijana djelatnica prvo je verbalno, a onda i fizički napala kolegicu koja je tek počela raditi”. Navodno ju je u jednom trenutku i istjerala iz prostora, a onda je zalegla na pod.

Sve se to dogodilo pred očima djece, koja su to ispričali svojim roditeljima, a onda je priča isplivala u javnost. Situaciju je pokušala smiriti poslovođa smjene koja je došla s osobom zaduženom za zaštitu na radu i pokušali su alkotestirati dvije djelatnice. Mlađa zaposlenica nije bila alkoholizirana, a napadačica je odbila testiranje.

Počela je gubiti ravnotežu, pa su pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Po njihovom dolasku, napadačica je napuhala više od dva promila. Zvali su i policiju, ali tvrde da se nije odazvala.

Incident je izbio kod primopredaje smjene oko 14 sati, a sve završava u 18 sati. Trgovina u to vrijeme nije radila. Djelatnica je dobila otkaz, a napadnuta djevojka je trenutno na bolovanju.

Iz trgovine su se ispričali zbog događaja.

“Iznimno nam je žao zbog incidenta koji se dogodio u prodavaonici u Zagrebu. Naše su zaposlenice odmah po događaju dva puta pozvale policiju, koja po vlastitoj odluci nije izašla na teren te hitnu pomoć”, priopćili su.

U komentarima su se javili i zgroženi građani.

“Ne trebaš neprijatelja ako imaš takve radne kolege”, “Nema opravdanje za ovakve stanje na poslu”, “Zbog ovakvih situacija ‘normalni’ djelatnici odlaze”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari