PIJEMO PUNO VIŠE OD RUSA: Hrvati među najvećim alkoholičarima na svijetu

Foto: Ilustracija

Od 186 zemalja u kojim je provedeno istraživanje, na neslavnom smo četvrtom mjestu. Ispred nas su samo Litavci, Česi i rekorderi Bjelorusi

Rusi ipak nisu najveći alkoholičari na svijetu, a Hrvati bi se trebali zabrinuti jer su u samome vrhu po konzumaciji alkohola, pokazalo je novo istraživanje.

Od 186 zemalja u kojim je provedeno istraživanje, na neslavnom smo četvrtom mjestu. Ispred nas su samo Litavci, Česi i rekorderi Bjelorusi.

To znači da smo u regiji vodeći alkoholičari. Prosječan Hrvat godišnje popije 12,2 litre alkohola, Srbin 9,57 litara (zasjeo je na 32 mjesto), Bosanac sa četiri litre alkohola je na 93 mjestu, a Slovenac s 10,61 litru drži 19. poziciju.

alkohol-israzivanje

U Hrvatskoj se najviše pije vino, dok Bjelorus godišnje popije 17,32 litre alkohola, a od toga najviše žestice.

Bilo bi pristojno spomenuti Ruse koji su na lošem glasu kada je u pitanju alkohol. Na ovoj listi zauzeli su 13. mjesto s 11.05 popijenog alkohola po osobi na godinu. Cijelo istraživanje pogledajte OVDJE.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari