BESRAMNO VARANJE TURISTA

Prisjeo im odmor u Hrvatskoj: Švedskom paru vožnju iz Zadra do Splita taksist naplatio 3250 kuna!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Cijena od 3250 kuna odgovara za putovanje od Splita do Zagreba, a ne od Zadra do Splita

Dolazak u Lijepu našu sigurno je prisjeo paru iz Švedske koji je u četvrtak stigao na Jadran, a prijevoz iz zračne luke Zadar do Splita naplaćen im je čak 3250 kuna!

Na računu koji je platio par iz Švedske ne stoji uopće kilometraža niti ikakav sličan podatak već samo da usluga prijevoza košta 3250 kuna. Riječ je o obrtu registriranom u Zadru.

”Žalosna je ova situacija i našim gostima ostavlja ružnu sliku o destinaciji. Čim su izišli iz aviona su ih realno oderali. Prvi kontakt s Hrvatskom im je bio taksist koji im je naplatio uslugu prijevoza 3250 kuna. Nije u redu naplatiti neku uslugu nerealno, samo zato što je riječ o turistima koji dolaze, primjerice iz Švedske, gdje je standard znatno bolji nego kod nas”, kazao je Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu.

Topić objašnjava kako je vozač nevjerojatnu cijenu opravdao plaćanjem parkinga u zračnoj luci.

”Najveći problem je što nema kontrole i svatko namješta cijene kako njemu paše. Imamo najneurednije tržište u Europi”, objašnjava Topić.

Dodaje kako cijena od 3250 kuna odgovara za putovanje od Splita do Zagreba, a ne od Zadra do Splita.

Topić upozorava kako taksisti koji voze za određene platforme umjesto klasičnih taksimetara imaju one na mobilnim telefonima koje oni sami mogu podešavati i određivati cijene.

”Profesionalni taksisti svoje taksimetre ovjeravaju u Državnom zavodu za mjeriteljstvo i oni ga nakon ovjere ne mogu sami mijenjati i podešavati. Ovaj slučaj s parom iz Švedske nije rijetkost. Nažalost, puno je takvih slučajeva koji uopće ne dospiju do javnosti. Mi ćemo se i dalje nastaviti boriti da se tržište uredi kako se ovakve situacije ne bi u budućnosti ponavljale”, rekao je Topić za Slobodnu Dalmaciju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari