"ČUDO" CESTOGRADNJE

PRIZOR KOJI JE ZGROZIO SVIJET: Pazite gdje grade autocestu, pa ljudi je mogu dotaknuti s balkona

Foto: Facebook

Cesta se nalazi samo 50 centimetara od balkona, dok je pet katova zgrada ispod nje

Svijet su obišle nevjerojatne fotografije iz Kaira na kojima je zabilježena izgradnja autoceste u gradskom naselju, točnije između dvaju blokova zgrada.

Foto: Facebook/El Soadaa Group

Znamo da urbanističko planiranje nije lagan zadatak jer sve lokacije imaju područja koja se trebaju izbjeći iz raznoraznih razloga.

Foto: Facebook/El Soadaa Group

No, kada vidite ove fotke upitat ćete se tko je odobrio plan u kojem se cesta, odnosno most gradi samo 50 centimetara od obližnjih balkona, dakle stanari ga mogu dotaknuti rukom. Trebao bi biti dovršen krajem godine, dug je 12 kilometara i širok 65 metara, a izgleda kao prizor iz distopijske budućnosti.

Foto: Facebook/El Soadaa Group

Osim onečišćenja koje će zahvatiti zgrade nakon što promet bude dozvoljen, šest katova doslovce je u mraku i žive ispod mosta.

Foto: Facebook/El Soadaa Group

Pitate se što je nagnalo vlasti da planiraju autocestu baš na tom mjestu? Arab News piše da su četiri obližnje zgrade izgrađene protuzakonito te da će se morati srušiti. Postoji i plan da se stanarima dodijeli 250 milijuna egipatskih funti financijske naknade, no stanari tvrde da su njihove zgrade izgrađene po propisima iz 2008. godine.

Foto: Facebook/El Soadaa Group

Iako se većina ne protivi gradnji autoceste jer je za opću korist, traže da svi stanari i poslovni objekti koji se nalaze ispod šestog kata dobiju financijsku naknadu jer praktički žive u mraku i ne vide ništa osim betonskih blokova.
Autor: Webcafe.hr/Net.hr
Foto: Facebook/El Soadaa Group

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari