Ribari u Jadranu lovili lignje, ulovili nerasta: ‘Ulovili su najveću lignju ikad’

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Tri su dana tražili vlasnici tražili svoje blago i zamalo već izgubili svaku nadu

Crne slavonske svinje, popularne fajferice pomalo se udomaćuju i u Dalmaciji. U zadarskom zaleđu uzgajaju ih u Briševu, Poličniku, Lovincu, a u posljednje vrijeme u Smilčiću pa čak i na otoku Silbi.

“Prije dva i pol mjeseca dovezli smo na Silbu 11 fajferica i nerasta”, kaže Admir Ado Malkić za Agroklub. No, nerast je pobjegao nakon iskrcaja s trajekta. Iskočio je iz košare na pola puta do 600 metara udaljenog svinjca podignutog na posebnoj, ograđenoj parceli. “Pobjegao je u šumu”, otkriva Malkić.

Tri su ga dana tražili i kad su izgubili svaku nadu, pronašli su ga lokalni ribari i to u moru dok su lovili lignje. Plivao je od Silbe prema otočiću Iloviku. Iako u dobroj kondiciji, mlad i težak oko 55 kilograma, već se pomalo umorio pa su ga ribari lako ulovili u mrežu i ubacili u barku.

U prvi mah pomislili su da se radi o divljoj svinji, a kad su se uvjerili da je domaća, nazvali su Malkića: “Evo, ulovili smo praščića, jel’ to vaš?!” Nerasta su u Silbu dopremili živog i zdravog, ali je ipak – zaglavio.

“Previše se napio mora, počeli su mu otkazivati organi pa smo mu odlučili prekratiti muke”, kazao je vlasnik. U međuvremenu je nabavio novog nerasta, koji se, kaže, ”dobro slaže za svinjama i očito nema namjeru bježati”.
Vijesti.hr
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari