SAMO U HRVATSKOJ: Dobio parkirnu kaznu jer su mu preko noći oko auta iscrtali mjesto za invalide!

Hrvatska je zemlja fantastičnih mogućnosti pa je tako moguće i da vam naplate kaznu za parkiranje čak i ako ste auto parkirali na regularnom parkirnom mjestu jer je netko preko noći odlučio drugačije

Od kazni Zagreparkinga vozači više nisu sigurni ni kada propisno parkiraju i taj parking plate. Na svom džepu to je najbolje osjetio Andrija.

“U ponedjeljak popodne mi je došao kolega kod mene i rekao da je pauk kod mog auta i da ga želi dignuti. I da sam se sparkirao na invalidsko mjesto”, opisuje Andrija Gnezda.

Andriji nije bilo jasno kako je to moguće jer se dan prije parkirao na regularno mjesto. No dok je on spavao, ranom zorom, netko iz Zagrebčakih cesta odlučio je prebojati parkirna mjesta ispred zgrade dodajući još jedno invalidsko.

Kako Andrijin auto nisu mogli pomaknuti žutu crtu radnici isprva nisu ni iscrtali do kraja. No ni tu nije kraj apsurda.

“Netko je zvao pauka na intervenciju zato što nemam dozvolu za parkiranje na invalidskom mjestu i pauk je naravno došao i uredno mi naplatio blokadu za 250 kuna”, kaže Andrija.

Malo je nedostajalo i da plati 800 jer je pauk već bio spreman podići auto. Andrija je stoga pokušao doznati tko je kriv za ovaj debakl kako bi poništio kaznu. No to u Hrvatskoj ne ide tako lako…

“Iz Zagrebparkinga su me uputili da to nije njihova nadležnost već Zagrebačkih cesta. Oni su dobili odobrenje od komunalnog redara na osnovu moje slike da dignu moj automobil pošto je tako kako je izgledalo na mjestu za invalide. I da sam ja apsolutno u pravu s obzirom da je čak na znaku pisalo 4 mjesta, a na kolniku je bilo 5 mjesta”, uvjerava kažnjeni vozač.

Umjesto da mu se kazna poništi, a odgovorni ispričaju Andrija će na šalteru komunalnog redarstva gubiti vrijeme dokazujući da nije bio u prekršaju. Da ironija bude još gora Andrija uredno plaća mjesečnu kartu za parking.
Andrej Dimtrijević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja