SPAS U ZADNJI ČAS

SPASIO IH – REP KITA Vlak od pada u ponor spasila – skulptura! Prometalo visi s 10-metarskog kitovog repa

Foto: Twitter

Nakon što je probio barijeru na kraju postaje De Akkers u nizozemskom gradiću Spijkenisseu, vlak se zaustavio tek na skulpturi ‘Repovi kita’ koja izranja iz desetak metara dubokog kanala iza pruge

Vozač vlaka u nizozemskom gradiću Spijkenisseu imao je nevjerojatnu sreću u nesreći u posljednjim metrima vožnje. Njega je od sigurne smrti u nedjelju malo prije ponoći spasila spretno postavljena umjetnička instalacija na kraju pruge, javlja Guardian.

Naime, vozač je probio barijeru na kraju tračnica iza postaje De Akkers, a umjesto da se strovali u kanal s visine od 10 metara, vlak se zaustavio na skulpturi “Repovi kita” arhitekta i umjetnika Maartena Struijsa. Vozač je uspio bez ozljeda sam izaći iz vlaka, u kojem, srećom, nije bilo putnika.

Foto: Twitter/Robin Utrecht

Repovi kita koji su vozača spasili od smrti, a vlak od potpunog uništenja, postavljeni su u ovom gradiću nedaleko od Rotterdama 2002. godine. Čak ni njihov autor ne vjeruje da su “preživjeli” nalet vlaka. “Tamo stoji već gotovo 20 godina, očekivao sam da će se plastika razletjeti. Ovo nikad ne bih očekivao, moram uslikati par fotografija”, zaključio je Struijs. (net.hr)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari