Sretnici će za ležanje i gledanje televizije zaraditi više od 120 tisuća kuna

Kriteriji za dobivanje ovog posla nisu jednostavni

Američka svemirska agencija (NASA) i Europska svemirska agencija (ESA) traže volontere za posao iz snova i plaća ga 14 tisuća funti ili 121 tisuću kuna. Što pritom treba raditi? Biti u ležećem položaju dva mjeseca u svakom trenutku, čak i kad se ide na WC.

Dakle, zapravo se plaća ležati dva mjeseca, gledati televiziju, čitati knjige i što god 24 sretnika imalo na umu kroz taj period.

No, kriteriji za dobivanje ovog posla nisu jednostavni. S obzirom da se testiranje odvija u Kölnu, prijavljeni moraju znati njemački jezik i to je najveća “kvaka” u ovoj priči. Uz to, moraju biti starosti između 24 i 55 godina te potpuno zdravi.

Oni koji budu izabrani za posao, morat će izdvojiti tri mjeseca jer uz navedena dva mjeseca testiranja, prethodit će petodnevni orijentacijski period i potom rehabilitacija od dva tjedna.

Također, 12 od 24 sudionika suočit će se s jednim problemom – vrtnjom kreveta. Naime, povremeno će se zakretati i do 30 puta u minuti kako bi se sudionicima vratila krv u ekstremitete. Osim tog načina održavanja cirkulacije, sudionicima će noge biti na povišenom dijelu kreveta kroz svih dva mjeseca.

Na kraju testiranja, NASA i ESA će imati uvid u načine kako ublažiti dugotrajne teškoće putovanja svemirom.
Vijesti.hr
Foto:ESA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari