NEZAPAMĆENI INCIDENT

Talijanski mediji: Riječki Brad Pitt izazvao je dramu za psihijatriju

Ilustracija: Screenshot-talijanski portali

Sven Augusti Santini (22), hrvatski vaterpolist rimskog Lazija, izveo je nevjerojatan incident, prema pisanju talijanskih medija. 

Hodao je gol po kolniku Vije del Foro Italico, široke i prometne ulice u sjevernom dijelu Rima koja vodi do sportskog kompleksa gdje se nalazi Olimpijski stadion.

Pri tome su ga izbjegavali motociklisti i automobili, ali u tom izbjegavanju je jedan automobil doživio nesreću te su vozač i suvozač u dobi od 22 i 23 godine ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu. Nakon što su došli karabinjeri, Augusti Santini je navodno napao redarstvenike te je priveden, , piše Index.hr.

“Hrvat se nazvao gladijatorom, a izazvao je dramu za psihijatriju”

Ugledni Il Messaggero u tekstu naslovljenom “Tko je šampion koji je gol hodao rimskim ulicama?” piše: “Sven Augusti-Santini, 22, Hrvat iz Rijeke, došao je u Rim početkom kolovoza. Transfer u Lazio izborio je tako što je prošle sezone postigao 37 golova za riječko Primorje. Kada se 190 centimetara visoki i 100 kilograma teški vaterpolist pojavio u Rimu, njegove prve riječi ukazivale su na to da će se ponašati dijametralno suprotno od onog što je sada pokazao. Tada je naime rekao: ‘Borit ću se kao gladijator.'”

“Evo što je sve tada govorio: ‘U mojoj zemlji imao sam čast igrati za juniorsku reprezentaciju. Sada sam prvi put član nekog talijanskog kluba i presretan sam zbog toga. Lazio je klub slavne povijesti, a sada je pun mladih igrača te zato svi zajedno možemo puno rasti. Borit ću se za Lazio kao gladijator u vodi.’ Međutim, umjesto toga priredio je dramu za psihijatriju”, poentira Il Messaggero.

Drugi portal, Il Riformista, ima izjave svjedoka Santinijevog performansa: “Oko 22 sata nekoliko motorista vidjelo ga je kako gol hoda posred ceste. ‘Išao je pravo prema autima, kao da se zalijetao u njih. Tako se Smart i prevrnuo jer je pokušavao izbjeći njega, koji je išao prema autu”, navode izjave te dodaju:

“Kada su na mjesto nesreće došli karabinjeri, zatekli su 22-godišnjaka u nenormalnom psihofizičkom stanju. Napao je policajce, koji su ga onesposobili i odveli u bolnicu Umberto I, gdje je i dan kasnije na promatranju i pretragama. Dobio je prijavu zbog opiranja uhićenju i napada na službenu osobu.”

“Čuvajte se ako vozite tim dijelom Rima, ali prije svega, spasite tog prelijepog luđaka!”

Il Riformista dodaje da je Augusti tijekom golog hodanja posred ceste odmah primijećen i zbog visine, građe i boje kose pa je na društvenim mrežama odmah napisano: “Karabinjerima je javljeno da se posred Corse Francie šeće tip koji izgleda kao Brad Pitt. Ovo je pisalo u jednom postu: ‘Hoda potpuno gol posred ceste pune auta. Čuvajte se ako vozite tim dijelom, ali prije svega, spasite tog prelijepog luđaka!'”

Ovaj talijanski portal dodaje: “Prema fotografijama koje je dijelio na društvenim mrežama, činilo se da se Santini dobro snašao u Rimu. Posljednje slike pokazuju ga kako s djevojkom šeće gradom te uživa u ljepotama i znamenitostima. Međutim, te večeri je doživio pomračenje uma.”, prenosi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari