TEK DA ZNATE: Oštra novčana kazna zbog jedne pjesme puštene s YouTubea!?

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru te da je u tih deset minuta nadzora uočio kako tamo preko YouTubea puštaju glazbu

Prekršajni sud odredio je oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klub i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanal YouTube puštana glazba, a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a, javlja KAportal.

Ona je dobila 3.000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5.000 kuna, ukupno dakle čak 8.000 kuna.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru te da je u tih deset minuta nadzora uočio kako tamo preko YouTubea puštaju pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmu Clocks.

U iskazu stoji kako su se u prostoru, veličine 100 kvadrata, nalazili korisnici kluba koji su slušali glazbu za koju pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a.

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna, pa se direktorica može žaliti. A može i spakirati kofere i otići iz ovoga grada, kao i stotine prije nje, piše KAportal.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari