‘AMERICA FIRST, CROATIA SECOND’ I Amerikancima smo urnebesni – čuveni Time prenio hrvatsku parodiju o Donaldu Trumpu!

Čini se kako i Amerikanci misle da su Hrvati duhoviti: i čuveni američki časopis Time prenio je našu verziju poruke Donaldu Trumpu

Iako se Hrvatska prije par dana priključila trendu ismijavanja američkog predsjednika Donalda Trumpa videom ‘America first, Croatia Second’, parodijom koji su kreirali autorski trojac Šarić, Mareković i Tomac, čuveni časopis Time prenio je drugu verziju našeg odgovora Trumpu, onu News Bara (makar su pod autorskim timom naveli kreatore prve video parodije. Da, očito i Time može pogriješiti).

Među ostalim duhovitim video parodijama, spominjali su Slovence, Nizozemce i Irance.

Mi vam donosimo obje hrvatske verzije odgovora američkom predsjedniku za koje smatramo da su duhovite, od kojih god autora došle.

Trump je u inauguracijskom govoru više puta iskoristio floskulu ‘America First’ (America prva), zato je od ostalih zemalja dobio niz satiričnih videa pod frazom ‘XY zemlja Second’.
To je zapravo satirični odgovor svijeta Trumpu, nakon niza kontroverznih izvršnih odredbi koje je potpisao čim je stupio na vlast.
Kristina Trupeljak
Foto: Time/Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari