Nevjerojatan zločin u Virovitici: Izrađivao spolne organe od križeva ukradenih s groblja

Fo

Desetak građana prijavilo je nestanak drvenih križeva, a serijski kradljivac ubrzo je priveden

Serijski kradljivac nije zaobišao ni grob njihova pokojnika. “Došli smo vidjeti jeli križ tu. Bio je do sada tu, tu smo ga metnuli kada je ploča napravljena, sad ga nema. Znam da sam ga tu još malo zakopao, ništa”, govori za RTL Stjepan Trnovec iz Milanovca.

Stjepan i Mira na groblju su bili prije dva tjedna. Zatečeno stanje i te kako ih je iznenadilo. “Bili su gotovo svagdi ti križevi pometani. Ali u našem redu ih više nema. Mislim da to nije lijepo ipak su tu mrtvi”, govori Mira.

Ali mira za njih nema.

“U pravilu se krade s groblja 27 i 26 jer su tu ukapani u prošloj i ovoj godini, najviše valjda zato što su novi križevi”, objašnjava Siniša Orožović, voditelj gradskog groblja u Virovitici

Ukrao je ih dvadesetak i to najčešće one od hrastovog drva. “Šokirani smo, isto nam je preminuo otac samo smo se, bojali da nam ne dira križ”, govori Virovitičanka Mirela.

61-godišnjak križeve koristio za ogrjev i izradu spolnih organa

“To je vjerojatno u noćnim staima. Prošlu nedjelju nam je došla gospođa i žalila nam se da joj je ukraden križ, mi smo bilo iznenađeni i činilo nam se nemoguće”, kazala je Maja, prodavačica cvijeća.

Moguće je. Krao ih je njihov sugrađanin kojeg je policija privela. Jučer je policiji nestanak križeva prijavilo petero, a danas još dvoje građana. “Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 61-godišnjak nakon što je skidao s groblja rezao na komade i koristio ih za ogrjev”, kazao je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

I izradu spolnih organa. Krivnju nije priznao i pušten je na slobodu.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Čeka ga kazna i do godinu dana zbog povrede mira pokojnika.
Kristina Čirjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari