Scena konja kako privezan za kombi trči autocestom posvađala ljude

Dok neki pretpostavljaju da je vlasniku, čini se, bilo preskupo iznajmiti vozilo za prijevoz konja, drugi tvrde da se radi o čistom mučenju životinja

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” objavljena je snimka koja je posvađala korisnike na toj društvenoj mreži. Naime, na snimci se vidi kako zbunjeni konja trčkara za kombijem na obilaznici Darde u Baranji.

“Zavezao konja i vozi po cesti”, naziv je snimke na toj stranici, a mnogi su odmah reagirali, najviše negativno. Razumljivo jer se iz svega priloženog čini da su životinju zavezali za vozilo i natjerali da trči za njim, a očigledno je da nije baš lako održavao korak.

Dok neki pretpostavljaju da je vlasniku, čini se, bilo preskupo iznajmiti vozilo za prijevoz konja, drugi tvrde da se radi o čistom mučenju životinja.

“Strašno, ne mogu vjerovat koliko se ljudi mogu iživljavat na nevinim stvorenjima”, “Pa to konj vozi, a jadna životinja vezana trči… Užas”, “Ako ne bi ja njega tako vezala” i “Što ne valja s ljudima”, samo su neki od komentara.

Inače, prema Zakonu o zaštiti životinja, Članak 5., stavak 32., zabranjeno je “trčanje životinja privezanih uz motorno prijevozno sredstvo koje je u pokretu”.
Vijesti.hr
Foto: Facebook / Prometne zgode i nezgode

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari