Scena konja kako privezan za kombi trči autocestom posvađala ljude

Idi na originalni članak

Dok neki pretpostavljaju da je vlasniku, čini se, bilo preskupo iznajmiti vozilo za prijevoz konja, drugi tvrde da se radi o čistom mučenju životinja

Oglas

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” objavljena je snimka koja je posvađala korisnike na toj društvenoj mreži. Naime, na snimci se vidi kako zbunjeni konja trčkara za kombijem na obilaznici Darde u Baranji.

“Zavezao konja i vozi po cesti”, naziv je snimke na toj stranici, a mnogi su odmah reagirali, najviše negativno. Razumljivo jer se iz svega priloženog čini da su životinju zavezali za vozilo i natjerali da trči za njim, a očigledno je da nije baš lako održavao korak.

Dok neki pretpostavljaju da je vlasniku, čini se, bilo preskupo iznajmiti vozilo za prijevoz konja, drugi tvrde da se radi o čistom mučenju životinja.

“Strašno, ne mogu vjerovat koliko se ljudi mogu iživljavat na nevinim stvorenjima”, “Pa to konj vozi, a jadna životinja vezana trči… Užas”, “Ako ne bi ja njega tako vezala” i “Što ne valja s ljudima”, samo su neki od komentara.

Inače, prema Zakonu o zaštiti životinja, Članak 5., stavak 32., zabranjeno je “trčanje životinja privezanih uz motorno prijevozno sredstvo koje je u pokretu”.
Vijesti.hr
Foto: Facebook / Prometne zgode i nezgode

Exit mobile version