SVEĆENIK SLAO VJERNICAMA LASCIVNE PORUKE? Biskupija istražuje slučaj ‘napasnog svećenika’ koji je župljankama slao fotografije spolovila

Okolicu Bjelovara potresa seksualna afera u kojoj, navodno, glavnu ulogu ima – svećenik! Iz Biskupije kažu da istražuju slučaj nakon što je lokalni tjednik objavio fotografije prepiske župljanki i svećenika. Žene tvrde da ih je nagovarao na odnos te im slao lascivne SMS poruke

U mirni bjelovarski kraj ovog je ljeta došao nemirni župnik. Od početka je sa župljankama imao prisan odnos no da se njega pita – taj bi odnos bio i prisniji. Neke od njih optužile su ga da ih je mamio na seks, slao im lascivne poruke, a kad bi ga odbile – vrijeđao ih je pa čak i prijetio kako će ih izbaciti iz crkve.

Novinari koji su objavili priču danas u strahu od reakcija. Boje se da bi žene koje su prokazale navodnog pohotnog župnika mogle imati problema. Zbog njihove sigurnosti ni mi ne otkrivamo točno ime župe. Mišljenja građana ovog kraja – podijeljena.

“Prave ono što nije istina. Ja mislim da to nije istina, sigurna sam”, kazala je Ruža iz Bjelovara.

“Koliko svećenika ima djecu, a da se ne zna. Jako puno. A svi prodaju nekakvu pamet: ne bi radili nedeljom, da ljudi dolaze u crkvu, a od koga oni žive. Od sirotinje”, smatra Božidar iz Bjelovara.

“Mislim da baš i nije u redu što se tiče poziva svećenikova i takvih stvari da se dešavaju. To sigurno nije u redu”, kaže Željko iz Bjelovara.

O cijelom se slučaju očitovala i Bjelovarsko križevačka biskupija. Tvrde kako je postupak provjere informacija koje su objavljenje već u tijeku. A onda?

“Ukoliko se informacije pokažu točnima prema svećeniku se postupa u skladu s odredbama Zakonika crkvenoga prava. Ukoliko se informacije pokažu netočnima ili lažnima, pokreće se postupak predviđen civilnim zakonodavstvom”, službeno je priopćenje Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Mještani tvrde da spomenuti svećenik iz prošle župe prebačen u njihovu iz istih razloga.

Ružica Đukić

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari