ULOVLJEN NAJVEĆI KOSTELJ: Ribar s Vira priča kako je ulovio morskog psa!

Kostelji su grabežljivci i predatori. Nisu opasni za ljude, ali ni zgodni za susret. Evo što za RTL Danas kaže ribar koji ga je ulovio

Prošli su vikend na Viru mještani ulovili morskog psa dugačkog čak 1,70 metara i teškog 20 kg. Riječ je o vrsti Kostelj. Njihova maksimalna veličina je 160 centimetara, a ovaj koji je plivao u Jadranu velik je čak 180 centimetara i težak 20 kilograma.

Inače, kostelji su grabežljivci i predatori. Nisu opasni za ljude, ali ni zgodni za susret. Evo što za RTL Danas kaže ribar koji ga je ulovio.

Fotografija grdosije objavljena je i na FB stranici ‘Otok Vir’, a komentari ispod fotke su podijeljeni.

Morski pas nije ulovljen na plaži već u dubokim vodama, na parangal. To je vrsta morskog psa koji se može pronaći u cijelom Jadranskom moru i bezopasan je za ljude.

Neke je strah kupati se na plažama zbog ove fotografije, iako im je pojašnjeno da je životinja bezopasna i nije ulovljena na plaži, drugi kažu da je ova vrsta morskog psa zaštićena vrsta pa negoduju zbog ulova.

Vijesti.hr
Foto: Facebook (Otok Vir)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari