POSTOJI ILI NE POSTOJI?

Zebra koja ide do pola ceste zbunjuje građane: ‘Ovo je nelogično’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ante Nakić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, kazao je kako će do kraja izbrisati zebru

Zebra ili ne, pitanje je sad? Dilema bi trebala biti nemoguća u svijetu prometnih pravila, ali apsurd iz Šibenika – ostavio je zbunjene i vozače i pješake.

RTL-ova reporterka Nikolina Radić javila se iz Šibenika te kazala kako je pješački, koji zbunjuje mnoge, ukinut te da je pravi napravljen na vrhu ulice, par desetaka metara dalje.

No, većina ljudi i dalje prelazi, sada već nepostojeću zebru te su svi na oprezu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Dio asfalta na kojem zebre više nema je nov, a nedostatak ostatka zebre posljedica je projekta Aglomeracije Šibenik, radova na cjevovodnoj mreži, raskopavanja ulice i njenog ponovnog asfaltiranja.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako se ljude pita veći je problem što je dvosmjerna cesta koja nema nogostupa pa se praktički ni ne može doći do pješačkog prijelaza, a ni do ljekarne do koje pješački prijelaz vodi. To potvrđuje i Šibenčanin Dedo Rizvić.

“Naravno da ću ići na ovaj ovdje pješački koji je pola izbrisan, pola nije. Ovo je nelogično. Ako su napravili trebali su tamo napraviti nogostup da se može doći do ljekarne. To je moje mišljenje, ali Hrvatske ceste tako rade, to je na žalost. Nije ovo ni prvi ni zadnji put”, kazao je.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ante Nakić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, kazao je kako će do kraja izbrisati zebru.

“Ima metoda kojima se uklanja horizontalna signalizacija s ceste i to je to”, kazao je Nakić, izvještava Nikolina Radić za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari