ZLOKOBNI KLAUNOVI SVE BLIŽE: Siju strah u Sloveniji, u Švedskoj mladić izboden, djeci prijete motornim pilama

U srijedu su mladoj ženi smrću zaprijetila dva zlonamjerna klauna u središtu grada čime je broj nedavnih napada tog tipa u tom području povećan na tri

Fenomen zlokobnih klaunova, rođen u SAD-u, nedavno se proširio na Veliku Britaniju, a potom i na Švedsku, gdje je jednog mladića izbola osoba s maskom klauna, objavila je policija u petak.

“Muškarca rođenog 1997. ubola je u rame nepoznata osoba koja je potom pobjegla”, izvijestila je policija okruga Halland na Internet stranici.

Nitko nije uhićen, ali opis napadača je nedvojben: nosio je “masku klauna”.

Radi se o najnovijem incidentu na sve dužem popisu koji izaziva jezu.

U srijedu su mladoj ženi smrću zaprijetila dva zlonamjerna klauna u središtu grada čime je broj nedavnih napada tog tipa u tom području povećan na tri.

“Strašno se prepala”, objasnio je dnevniku Aftonbladet glasnogovornik policije. Po njemu, radi se o “iznimno tužnoj navadi u kojoj nema ništa smiješnog”.

Istog dana četvero djece od 10 godina okružili su muškarci maskirani u klaunove, prijeteći im motornim pilama koje su se pokazale lažnima.

https://www.youtube.com/watch?v=DOYgD3Mey8c

Ministar unutarnjih poslova Anders Ygeman pozvao je stanovništvo da ne paničare.

Američki ugostiteljski div Mc Donald’s objavio je u srijedu na CNN-u da će njegov poznati klaun Ronald McDonald ograničiti svoja pojavljivanja u javnosti “zasad”.

Pojavili se i u Sloveniji

Iako nam se činilo kako je ovo ludilo daleko od nas, ovoga tjedna došlo je i do Slovenije.

U Jesenicama klaunovi plaše stanovnike, a najviše djecu, te se kreću u blizini jedne osnovne škole, po autobusnom kolodvoru i parku, piše 24ur.com.

Policija je privela dvoje mlađih odjevenih u klaunove, a policijska uprava Kranj objavila je fotografiju kostima klauna.

Ovo ludilo traje od kraja kolovoza.

Napadi u V. Britaniji

U Newcastleu je prošlog tjedna zabilježeno šest slučajeva u kojima su ljudi, obučeni u klaunove, iskakali iz grmlja te ganjali prolaznike ulicom.

17-godišnja Megan Bell, koja oduvijek ima strah od klaunova, vraćala se kući iz grada oko 20 sati kad ju je zaskočio muškarac u kostimu klauna, te je trčao za njom nakon što se uspaničarila i utekla kući vrišteći.

Drugi incident dogodio se u Northumbriji, gdje je policija uhitila tinejdžera s nožem, što bilo više od orkutne spačke. U drugim slučajevima, počinitelji su imali velike batove.

https://www.youtube.com/watch?v=GGf6fgfwn8I

U Plymouthu, 22-godišnjeg Georgea Birkbecka ganjao je muškarac odjeven u klauna, koji je k tome nosio čekić.

U utorak su u Essexu dva klauna zamolila dvije školarke žele li im se pridružiti na rođendanskoj zabavi. Kad su odbile, klaunovi su se odvezli u crnom kombiju.

Roditelji sve više strahuju nakon brojnih prijavljenih slučajeva s klaunovima ispred lokalnih škola i na igralištima.

klaun2

Osim toga, škole u Liverpoolu su bile također na meti napada jezivih klaunova, koji su na društvenim mrežama prijetili mladima.

U County Durhamu, muškarac s nožem i s maskom klauna ganjao je četvero djece u dobi od 11 i 12 godina dok su hodali prema školi.

Jedan dječak u Suffolku također je bježao od nekoliko klaunova, a biciklist se prestravio nakon što mu je klaun iskočio iz grmlja s oružjem.

‘Clownpocalypse’, kako je ondje zovu, zahvatila je i London, Manchester, Norwich i Sheffield.

Nažalost, u SAD-u, gdje je ovaj ‘trend’ počeo, fenomen koji ne jenjava i otišao je toliko daleko da se ne čini da je riječ samo o Halloweenu.

Nakon misterioznih klaunova koji su prijetili školama, a među kojima je bio i jedan slučaj ubojstva, oglasili su se iz Bijele kuće: “Ovo je situacija koju je policija shvatila poprilično ozbiljno”.

https://www.youtube.com/watch?v=obS1Z57xhcs

Ljudi u u Americi su danima policiji prijavljivali sablasne stvari koje su se događale oko obiteljskih domova.

Nepoznate osobe su se oblačile kao klaunovi, pokušavajući namamiti djecu u obližnju šumu.

Stoga, je li ovo samo prolazna ludost baš pred Noć vještica – zaskakanje i prijetnje tinejdžerima na društvenim mrežama ili samo zezanje za maškare?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari