Vlasnica stana na udaru zbog onog što je priredila podstanarima: Je li njezina ‘dobrodošlica’ bila primjerena?

Ilustracija: Unsplash

Preseljenje u novi dom malo komu nije stresno, osobito ako započinjete svoj novi život kao podstanari. Poklon dobrodošlice stanodavca u tom je slučaju lijepa gesta koja vam daje do znanja da imate posla s kulturnim ljudima koji vam najvjerojatnije neće “sjediti za vratom”

“Kupila sam ovaj poklon za svoje podstanare kako bih im pomogla očuvati naš renovirani stan urednim i čistim”, napisala je vlasnica stana u objavi koja je podijelila internet. Brojni članovi grupe složili su se kako na taj način ljudima šalje pogrešnu poruku.

Pasivna agresija?

“Ovo je pasivna agresija. Nadam se da si im ostavila račun da mogu vratiti poklone i dobiti novac natrag”, napisao je jedan od komentatora. “Svaki put kada budu čistili stan, osjećat će se pod pritiskom zbog tvojih predrasuda”, dodao je drugi.

“Ako baš žele pokloniti sredstva za čišćenje, onda radije neka poklone kupon da možemo sami otići u trgovinu i odabrati ona sredstva koja nam odgovaraju. Ne koristimo svi ista sredstva za čišćenje”, oštro je prokomentirala jedna od korisnica.

Nije to ni tako loše

S druge strane, bilo je i onih koji su pohvalili gestu stanodavke uz obrazloženje kako bi oni bili veoma sretni da im je netko poklonio košaru punu sredstava za čišćenje, koja često nisu jeftina.

“Ovo je divna gesta. Čak i ako ne koriste ova sredstva za čišćenje, mogu ih donirati i kupiti sebi ona koja im odgovaraju”, “Živim kao podstanar i da mi je ovo netko poklonio bio bih jako sretan”, “Kupnja ovih sredstava može biti veliki trošak ako se kupuje odjednom, tako da je ovo super stvar jer ih mogu isprobati i odlučiti koja im odgovaraju”, samo su neki od pozitivnih komentara.

Osim sredstava za čišćenje, vlasnica stana svojim je podstanarima kupila i paket čokoladica, što je mnoge uvjerilo da joj namjera uistinu nije bila loša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari