ZA NE POVJEROVATI! Status očajne majke: ‘Grešku uhljeba moram platiti 5000 kuna s kamatama’

Naime, Ana Filipović je prije dvije godine zbog komplikacija u trudnoći bila na bolovanju. Netko iz HZZO-a pogrešno je obračunao iznos njezine plaće na bolovanju

Ana Filipović iz Splita na Facebooku je objavila status koji je u nešto više od 24 sata prikupio više od 2 tisuće lajkova i skoro 3 tisuće dijeljenja.

Naime, Filipović je majka, a u podužem tekstu poziva i druge majke koje su se našle u sličnoj situaciji da joj se jave kako bi zajedno tužili Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog pogreške u obračunu.

Naime, ona je prije dvije godine zbog komplikacija u trudnoći bila na bolovanju. Netko iz HZZO-a pogrešno je obračunao iznos njezine plaće na bolovanju te je ispalo da joj je dio novca preplaćen. Sad mora u roku od osam dana vratiti 5000 kuna plus kamate, koje će vjerojatno iznositi oko 2000 kuna. Ako to ne učini, prijete joj ovrhom.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

Dakle, u sandučiću me dočekalo ljubavno pismo. Tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za komplikacije u trudnoći iz 2016. godine. Sad me sudskim putem traže da im vratim iznos od 5000 kuna plus kamate od tada (koje su još cca 2000 kn) zbog toga što su oni to greškom krivo izračunali, sve u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe”.

“Dakle… Ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije dvije godine pa nam sad trebaš dati 5000 kuna plus kamatu na našu grešku. Ma milina.

Vjerujem da ovo nije izolirani slučaj i molim sve žene, majke, jadnice u ovoj državi koje HZZO također tuži zbog svoje greške da mi se jave u inbox jer sam spremna i izaći s time u javnost i tužit se s njima do kraja života ako treba, jer ovo je postalo stvar principa.

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se “aktivno radi” dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!” napisala je Filipović na Facebooku.

https://www.facebook.com/ana.stanic.357/posts/10217540350920852

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari