OD JESENI: „Održivi agroturizam“ novi je studijski program riječkog Veleučilišta

OD JESENI: „Održivi agroturizam“ novi je studijski program riječkog Veleučilišta

Program Održivog agroturizma ciljano je kreiran na osnovu iskustava vlasnika agroturističkih gospodarstava ne samo Istre i PGŽ-a već i susjednih Italije i Slovenije

Zamjenik župana Petar Mamula, dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig, profesorica Slavica Dudaš i ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibor Šoštarić predstavili su danas novi studijski program Održivi agroturizam kojeg će od jeseni provoditi Veleučilište u Rijeci u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

“U pripremi tog trogodišnjeg preddiplomskog studijskog programa Županija je od početka davala podršku jer je riječ o studiju koji povezuje s jedne strane nedovoljno razvijeni ruralni kraj s jakim turizmom PGŽ”, naglasio je zamjenik Mamula.

UPRAVO SE ČITA

Dodao je kako očekuje da će i država svojim mjerama, pa i u okviru novog “brdsko-planinskog” zakona pomoći da se po završetku studija olakša primjena novostečenih znanja u stvaranju novih ali razvoju postojećih obiteljskih gospodarstava. Posebno važnim naglasio je i partnersku ulogu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj preko kojeg će se odvijati praktični dio nastave.

Dekan Veleučilišta rekao je da su ta visokoškolska ustanova već niz godina uspješno provodi studijski program “Mediteranske poljoprivrede i vinarstva” u Poreču polaznici kojeg su bili i mnogi danas uspješni istarski vinari i maslinari.

Program Održivog agroturizma ciljano je kreiran na osnovu iskustava vlasnika agroturističkih gospodarstava ne samo Istre i PGŽ-a već i susjednih Italije i Slovenije. Nakon završetka studija polaznici stječu naziv stručni prvostupni- inženjer održivog agroturizma.

Prema riječima ravnatelja Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibora Šoštarića studenti će praktični dio nastave obavljati na tridesetak OPG-ova s područja PGŽ koji su iskazali interes za takvim oblikom suradnje, a i u okviru samog Centra u Staroj Sušici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari