Fantastična pobjeda Rijeke! Čolak i Murić poentirali za miran uzvrat u Aberdeenu!

Foto: Riječanin
Potpuno drugačiju utakmicu protiv Aberdeena odigrala je Rijeka večeras u odnosu na onu koju je od istog suparnika izgubila 0:3 prije četiri godine na Kantridi. Ne previše lijepo za oko ali svrsishodno, mudro, strpljivo, “na rezultat” – što je na kraju rezultiralo pobjedom! Od ljepote se (u Europi) ne živi…

RIJEKA – ABERDEEN 2:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Perva utakmica 3. pretkola Europske lige. Sudac: Ricardo De Burgos Bengoechea (Španjolska). Gledatelja: 6.452.

Strijelac: 1:0 Mirko Antonio Čolak (62), Murić (2:0, 86)

RIJEKA: Prskalo – Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak (Raspopović, 75) – Capan (Iglesisas, 84), Lepinjica – Acosty (Murić, 63), Halilović, Lončar – Čolak

ABERDEEN: Lewis – Logan, Considine, McKenna, Leigh – Gallagher (Campbell, 75), Ojo, Ferguson – Hedges (Devlin, 84), Cosgrove, McGinn (Wright, 75)

Rijeka i Aberdeen na Rujevici odigrali su prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Njavažniji trenutak utakmice odigrao se u 62. minuti. Halilović je ubacio jednu naizgled bezopasnu loptu u šesnaesterac ali na nju je čekao spremni Capan. Međutim,  Logan je povukao Capana i sudac je pokazao na bijelu točku! Odgovornost je preuzeo Mirko Antonio Čolak i sigurno pogodio za vodstvo Rijeke. U ovako tvrdom susretu možda i krucijalan gol za prolazak u play-off rundu Europske lige!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U prvom dijelu vidjeli smo borbenu, ali dopadljivim nogometnim potezima siromašnu utakmicu.

Nekoliko poluprilika u prvom dijelu – ali i jedna ona prava za Rijeku – mogu se izbrojiti na prste jedne ruke.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Lijepom šansom u prvom poluvremenu može se smatrati ona Rijeke u 30. minuti. Nakon kornera Lepinjica je pucao, vratar Lewis kratko odbio, a Župarić iz neposredne blizine pucao pored gola! Svi su već vidjeli loptu u mreži, ali nažalost bila je to samo iluzija…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prije toga, u 27. minuti Haliloviću se otvorilo malo prostora na 18 metara od gola vratara Lewisa, veznjak Rijeke odlučio se na udarac koji je otišao malo iznad grede. U 38. minuti Tomečak se našao u sjajnoj situaciji u kaznenom prostoru, ali pomoćni sudac opravdano je označio zaleđe…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od ostalih situacija valja izdvojiti udarac Punčeca nakon kornera, te dobar pokušaj Halilovića u 27. minuti kada je lopta prošla iznad grede.

U 29. minuti Lončar je sjajno izbacio Tomečaka na lijevoj strani, riječki bek pokušao je ubaciti pred sam gol Aberdeena, ali branič Considine je na kraju izbio loptu u korner.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Aberdeen je nekoliko puta stigao pred gol Rijeke, ali bez udarca u okvir u prvom dijelu.

Uglavnom, važnost utakmice sputala je igrače u prvom poluvrmeenu u taktičke okove dvojice trenera. Velik je ulog u igri, pa su u svlačionici trener Bišćan i njegovi igrači ipak odlučili preuzeti na sebe nešto više rizika i odlučnije krenuti po gol(ove).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Plan je urodio plodom i Rijeka je relativno brzo i potpuno zasluženo  došla u vodstvo.

Rijeka je odličnu situaciju imala u 51. minuti. Acosty je lijepo podvalio za Halilovića koji je stigao na rub kaznenog prostora. Uslijedio je dobar udarac, ali lopta je prošla tik uz vratnicu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vodstvo Rijeke “podebljao” je Robert Murić koji je ušao u drugom dijelu utakmice.

U 86. minuti  Murić se našao u odličnoj situaciji na rubu kaznenog prostora, prevario dvojicu braniča i lijepim, neobranjivim udarcem u vratarev donji desni kut savladao Lewisa! Fantastičan gol i gotovo potvrđen prolaz Rijeke u play-off Europske lige. Ne vidimo kako bi ovakav Aberdeen mogao Rijeci zabiti tri gola na svom terenu…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka će tako na uzvrat otići s prednošću, a sve će se rješavati u Aberdeenu u četvrtak 15. kolovoza od 20.45 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Rijeka će u slučaju ukupne pobjede u susretima s Aberdeenom igrati u doigravanju Europa lige a za suparnika će imati pobjednika dvoboja ciparskog AEK Larnacea i belgijskog Genta.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari